Konačno otkriveno ime novog Putinovog ponosa: Evo kako će se zvati borbeni avion od kojeg će strepeti svet (VIDEO)

Kako se navodi, prema praksi kompanije "Suhoj", ratne letelice dobijaju imena sa neparnim brojevima, dok su parni brojevi rezervisani za sportske (Su-26) i civilne letelice

  • 15

Glavni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general-pukovnik Viktor Bondarjov saopštio je da će se ruski lovac pete generacije, koji je napravljen po programu PAK-FA, zvati Su-57.

Okršaj iznad Crnog mora na Dan pobede: Američki borbeni avion približio se ruskoj granici, a onda su Rusi izveli "manevar pozdrava"

- Odluka je doneta, avion je dobio ime, kao dete posle rođenja. Su-57 - tako ćemo ga od sada veličati - rekao je Bondarjov, prenosi Sputnjik.

Kako se navodi, prema praksi kompanije "Suhoj", ratne letelice dobijaju imena sa neparnim brojevima, dok su parni brojevi rezervisani za sportske (Su-26) i civilne letelice, a najpoznatiji i najveći lovac iz porodice "Suhoja" je Su-27.

Indeksi Su-37 i Su-47 su već zauzeti, pa je na redu Su-57. Ranije je ta letelica, koja se trenutno testira, bila poznata kao T-50.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA