"Ovo je kao holokaust": U švajcarskom hotelu od Jevreja traže da se istuširaju pre ulaska u bazen!

Jevrejska organizacija "Sajmon Vizenthal centar" odmah je pozvala na zatvaranje hotela "Aparthaus Paradies" u švajcarskom selu Arosa

  • 8

Švajcarska kancelarija za turizam je danas izrazila žaljenje zbog "nesrećnog" incidenta u kome je jedan hotel u švajcarskim Alpima postavio natpis kojim jevrejskim gostima nalaže tuširanje pre ulaska u bazen.

Muslimanka se kupala u bazenu u burkiniju: Obezbeđenje je izbacilo napolje i nateralo da plati čišćenje!

Jevrejska organizacija "Sajmon Vizenthal centar" odmah je pozvala na zatvaranje hotela "Aparthaus Paradies" u švajcarskom selu Arosa, a zamenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je zatražila "pravdu", prenosi agencija AP.

Portparol švajcarske Kancelarije za turizam Markus Berger je takav natpis nazvao "neprihvatljivim", navodeći da je on uklonjen i da je rukovodstvo hotela uputilo izvinjenje.

Taj hotel se, takođe, susreo sa oštrim kritikama izraelskih vlasti, a zbog postavljanja takvog natpisa, koji je jedan od gostiju objavio na Fejsbuku, optužen je za antisemitizam.

- Za naše jevrejske goste, žene, muškarce i decu, molimo vas da se istuširate pre ulaska u bazen. Ako prekršite propise, biću primoran da vam zabranim pristup bazenu - dodaje se u tom obaveštenju postavljenom pored hotelskog bazena.

U drugom obaveštenju, postavljenom u kuhinji, data je instrukcija jevrejskim gostima da jedino mogu da pristupe frižideru između 10 i 11 časova ujutru i između 4.30 i 5.30 sati popodne.

- Nadam se da razumete da naš tim ne voli da bude uznemiravan stalno - dodaje se u saopštenju.

Ova priča je brzo preplavila društvene mreže i objavljena je u većini izraelskih listova, što je izazvalo oštre reakcije izraelskih zvaničnika.

Zamenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je incident opisala "kao čin antisemitizma i to najgore vrste".

Izraelski ambasador u Švajcarškoj, DŽejkob Kajdar, navodno je kontaktirao hotel i obavestio Hotoveli o uklanjanju tih obaveštenja.

Hotoveli, međutim, time nije bila zadovoljna, zbog čega je poručila da će tražiti "formalnu osudu" zvaničnog Berna.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mister lister

    16. avgust 2017 | 08:46

    Ja ovde ne vidim rasizam, očigledno je da jevrejski gosti ne praktikuju u tom hotelu da se tuširaju pre ulaska u bazen i zato su dobili pismenu opomenu, nema ništa spornog.

  • Bob

    16. avgust 2017 | 09:31

    Jevreji su posebna vrsta i mogu svasta da rade jer u protivnom se tretira kao antisemitizam

  • srkili

    16. avgust 2017 | 09:30

    Vise puta sam bio u priloci da delim putovanje avionom ili hotele sa doticnima. Moram priznati da takvu bahatost,osionost i bezobrazluk nisam imao prilike da vidim ni kod jednog drugog naroda. Umislili su da je ceo svet njihov,kao sto verovatno i jeste,bar sto se kapitala tice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA