Italija u panici od terorizma: Podigla bezbednosne mere u letovalištima

Pristup turista rimskim gradskim znamenitostima poput Bazilike svetog Petra, Koloseuma već štite oklopna vozila da bi se smanjio potencijalni rizik od napada

  • 1

Nakon jučerašnjih terorističkih napada u Španiji, podignut je stepen sigurnosti u blizini turističkih lokacija i gradskih znamenitosti u italijanskim gradovima, saopštilo je italijansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

(BLOG UŽIVO) Krvnici planirali još veći pokolj u Španiji: Vozač kombija je već ubijen, a svi su na nogama zbog najtraženjeg tinejdžera (17)? (FOTO) (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Marko Miniti sazvao je sastanak s pripadnicima tajne službe i policije s obzirom na to da je Italija jedina veća evropska zemlja koja je do sada bila pošteđena terorističkih napada.

Pristup turista rimskim gradskim znamenitostima poput Bazilike svetog Petra, Koloseuma i trgovačke ulice del Corso već štite oklopna vozila da bi se smanjio potencijalni rizik od napada.

Miniti je izjavio da za sad nema naznaka neposredne pretnje od terorizma u Italiji, pa je odobrio vladin predlog kojim se dopušta deportovanje iz Italije osoba za koje se sumnja da su potencijalni islamisti. Otkad je vladin predlog usvojen u januaru 2015. iz zemlje je vraćeno 199 sumnjivih osoba, podsetio je ministar.

U međuvremenu je francuski ministar unutrašnjih poslova Gerard Kolomb na Tviteru napisao da Francuska u saradnji sa španskom policijom jača kontrole na granicama između dve zemlje.

(Telegraf.rs/Vijesti.hrt)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA