Napravljen program koji nudi roditeljima da provere da li im je dete GEJ

Kompanija Fireworld našla se na udaru kritika LGBT grupa koje se bave zaštitom prava pripadnika ove populacije

  • 0

Francuska kompanija Fireworld, specijalizovana za proizvodnju špijunskih softvera, kritikovana je nakon što je rekla da pomoću njihovog programa roditelji mogu da otkriju da li im je dete gej.

Ovo je prvi gej poljubac u Diznijevom crtanom filmu!

Kompanija Fireworld našla se na udaru kritika LGBT grupa koje se bave zaštitom prava pripadnika ove populacije, piše "BBC".

Koraci kako otkriti da li je dete gej, a koji su savetovali iz Fireworlda, uključivali su hakovanje Fejsbuk naloga i praćenje da li su posećivani gej sajtovi.

Nakon kritika, kompanija Fireworld sklonila je sporni članak.

U uklonjenom tekstu stoji: "Porodica je fundamentalna. Zbog toga je seksualna orijentacija vašeg deteta veoma bitna i direktno je odgovorna za produžetak porodice". U nastavku su bili objavljeni koraci koji mogu pomoći u utvrđivanju detetove seksualne orijentacije.

Članak nije pominjao žensku homoseksualnost.

Takođe, članak ističe da dete može da bude gej ukoliko "puno pažnje posvećuje sopstvenom izgledu, više je zainteresovan za čitanje i pozorište nego za fudbal, stidljiv je, ima pirsing i obožava pevačice i dive".

U svoju odbranu, Fireworld je istakao da je cilj objavljenog članka bio optimizacija softvera za pretragu i da nikada nije bilo planirano da se on pojavi u javnosti.

- Iskreno se izvinjavamo svima koji su se osećali uvređeno zbog ovog teksta - objavila je firma u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA