Teroristi bi lako mogli da ubiju više od 100 poslanika u britanskom parlamentu?

Jedan od izvora zaključio je da bi javnost bila "užasnuta" kada bi znala šta se dogodilo, dok je drugi upozorio: "Mi smo lake mete"

  • 5

Iz britanskog parlamenta procureli su podaci o šokantnim bezbednosnim propustima nakon što je policija izvela tajni simulirani teroristički napad u kojem je moglo biti ubijeno više od 100 poslanika, a u zgradu parlamenta se moglo ući za manje od pet minuta, prenosi danas britanski "Telegraf".

Uhapšen naoružani muškarac ispred britanskog parlamenta: U njegovom rancu je bio uzrok haosa u Londonu (FOTO) (VIDEO)

U probnom napadu, koji su izveli usred noći, policajci prerušeni u ekstremiste koristili su čamac kako bi zdanju parlamenta prišli sa reke, a potom su lako ušli u zgradu i provalili u salu Donjeg doma, navodi londonski list.

- Kada bi se ovakav napad ponovio kao realan, mogao bi uzrokovati masovne gubitke - upozorava se u tekstu.

Vežba je izvedena dok je parlament bio na pauzi ranije ove godine, a velika većina poslanika nije ništa znala o rezultatima testa.

Međutim, tri neimenovana izvora upoznata sa ovim incidentom i šokirana bezbednosnom slabošću koju je test izneo na videlo, otkrila su "Telegrafu" ishod tajne policijske vežbe.

Jedan od izvora zaključio je da bi javnost bila "užasnuta" kada bi znala šta se dogodilo, dok je drugi upozorio: "Mi smo lake mete".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ema

    27. avgust 2017 | 13:15

    Nikakve stete

  • WD

    27. avgust 2017 | 13:14

    Namerno sirenje paranoje. Teroristi ne postoje. Zapadni centri moci ubijaju svoje. Odrade medijsku pripremu. Preuvelicaju brojke poginulih. Na kraju likvidiraju teroriste. Taj obrazac se ponavlja. Gradjani zaglupljeni slepo veruju medijima. Treci svetski rat, rat vladara protiv masa je u toku.

  • tnt

    27. avgust 2017 | 13:55

    Sudiska arabija je glvni finansijer terorizma . Napad na Sadma je bio zastita SA. Prva poseta Trampa je SA. SA je jedna zemlja totalne dikatature. Gde je sada zastita demokratije ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA