Evakuisan stadion u Londonu: Igrači i sudija gađani iz samostrela

Policija ne smatra da je slučaj povezan sa terorizmom

  • 1

Na londonskom stadionu za kriket "Oval" danas popodne je uoči početka utakmice u blizini igrača i sudija ispaljena strela iz samostrela, za koju Skotland jard veruje da je ispaljena van stadiona, a navijačima je prvo rečeno da potraže zaklon, da bi potom svi bili evakuisani, prenosi Dejli telegraf.

NOVA IGRAČKA KOPA OČI DECI: Dečak (10) se igrao sa drugom, opasna igra se okončala užasom!

Policijski helikopter je potom nadletao to područje pokušavajući da u okolnim ulicama uoči osobu koja je ispalila strelu, a stadion je opkolilo više policijskih vozila.

Utakmica između timova Sarija i Midlseksa je prvobitno privremeno, a potom i trajno odložena, dok su naoružani policajci pomagali stotinama gledaocima da napuste stadion.

Policija je navela da je "otvorenog uma" kada je u pitanju motiv za ono što se desilo, ali da ne smatraju da je slučaj povezan sa terorizmom. Navedeno je da u incidentu niko nije povređen i da nije bilo hapšenja.

Evakuisanim gledaocima je dan na stadionu izgleda uništila nečija glupost, navodi Dejli telegraf.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Među gledaocima je bio i penzionisani policijski zvaničnik Kris Filips, bivši šef Nacionalne kancelarije za bezbednost i borbu protiv terorizma.

- Nisam video šta se desilo, ali je prilično jasno da je strelu na teren ispalio neki idiot spolja. Ovo je pomalo sramotno za sve, ali budimo iskreni, danas i nije bio neki kriket - kazao je Filips.

Bi-Bi-Si je naveo da je utakmicu planiralo da posmatra oko 2.500 gledalaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavoljub sa Kosova

    31. avgust 2017 | 22:19

    Zamislite da im je Nato poslao milosrdnog andjela,kako bi se ponašali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA