≫ 

Rusi ispalili razorne rakete na džihadiste i rasterali ih posle tri godine: Sa sirijskim snagama oslobodili su grad! (FOTO) (VIDEO)

Fregata „Admiral Esen“ lansirala je krstareće rakete „kalibar“ na objekte terorističke grupe DAEŠ u blizini grada Dejr el Zor u Siriji

  • 1

Sirijske vladine snage su uspele da pobede snage Islamske države koje su Dejr el Zor držale pod blokadom tri godine, prenosi RT. Oni su imali pomoć ruskih snaga, kada je fregata „Admiral Esen“ lansirala je krstareće rakete na teroriste ISIS-a u blizini grada Dejr el Zora.

Ključni sirijski grad oslobođen od džihadista: Kraj Islamske države veoma blizu!

Vladine trupe koje brane grad i one koje su napredovale sa zapada su se srele, prenese sirijski mediji.

Garnizon Dejr el Zor-a se sukobio sa snamagam ISIS-a u ruralnim delovima ove oblasti.

Procenjuje se da oko 93.000 civila živi ovde pod zaštitom snaga Damaska.

U proteklih nekoliko dana, vladine borbene snage su napredovale i više puta su se brzo probijale kroz redove džihadista.

Koliko će bitka za taj grad potrajati teško je reći. Pobeda kod Dejr el Zora bila bi od velike važnosti i moglo bi se reći da bi to bio konačni slom ISIS-a u Siriji.

Foto: Tanjug/AP

Fregata „Admiral Esen“ lansirala je krstareće rakete „kalibar“ na objekte terorističke grupe ISIS u blizini grada Dejr el Zor u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Foto: Tanjug/AP

- Fregata "Admiral Esen" ruske Crnomorske flote, koja obavlja zadatke u okviru stalne operativne grupe ruske mornarice na Sredozemlju, lansirala je krstareće rakete "kalibar" na objekte terorističke grupe ISIS u blizini naselja Dejr el Zor. Lansiranje krstarećih raketa "kalibar" izvršeno je prema obaveštajnim podacima sa nekoliko kanala i utvrđenim ciljevima terorista ISIS-a - navodi se u saopštenju.

- Efikasnost raketnog udara potvrdili su obaveštajni avioni i bespilotne letelice. U raketnom napadu uništeni su kontrolni punktovi i vezni centar, skladišta oružja i municije, kao i fabrika za popravku oklopnih vozila terorista i velika grupa terorista - dodaje se u saopštenju ruskog Ministarstva, prenosi Sputnjik.

Foto: Tanjug/AP

Lansiranje raketa sa fregate Crnomorske flote osujetilo je planove terorista ISIS-a za pregrupisavanje snaga i ojačavanje položaja na području naselja Dejr el Zor, dodalo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruske vazdušne snage intenzivno rade na tome da se oslobađanje dogodi što pre, pa su u poslednjih 24 sata izveli 80 vazdušnih udara.

Foto: Tanjug/AP

Iz ruskog ministarstva obrane navodi se kako je u ovim akcijama ubijeno ili ranjeno najmanje 70 terorista ISIS-a.

Rami Abdurahman, koji se nalazina čelu britanske Sirijske opsertatorije za ljudska prava, rekao je da su se vojinici i oni koji su držali grad pod opsadom sreli oči u oči.

Sirijska televizija saopštila je da je opsada prekinuta i da su snage IS doživele kolaps, prenosi AP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA