≫ 

Santorini na Lidlovim proizvodima NE IZGLEDA OVAKO: Neobičan marketinški potez iznenadio je sve! (FOTO)

Političar Aleksander Gauland je potez Lidla nazvao "izrazom nepoštovanja grčke kulture i hrišćanstva"

  • 9

Nemački lanac trgovina Lidl uklonio je krstove sa pakovanja grčkih proizvoda. Naime, na pakovanjima grčkih proizvoda, poput sira, prikazane su prelepe crkve sa plavim kupolama sa grčkog ostrva Santorini, ali samo kupole. Krstovi na njihovim vrhovima digitalno su izbrisani. Kompanija tvrdi da se taj potez uklanjanja svih religijskih simbola sa svojih proizvoda, odlučila kako oni ne bi izazivali trzavice i neprijateljstva.

Lidl: Otvaraju prodavnice tek 2018. godine

Tako se Lidl našao usred predizborne kampanje, kada je glavni kandidat desno-populističke Alternative za Nemačku (AfD) Aleksander Gauland oštro kritikovao koncern, zbog toga što je sa svojih proizvoda uklonio krstove, što za njega predstavlja kapitulaciju pred islamizmom, piše Guardian.

- Ono što su odgovorni u Lidlu učinili, sramotna je kapitulacija i još jedan užasni dokaz lagane islamizacije našeg društva - poručio je Gauland u pismenom saopštenju.

Gauland je potez Lidla nazvao "izrazom nepoštovanja grčke kulture i hrišćanstva" i pozvao na bojkot Lidla.

- Kad naši trgovinski lanci uklanjanjem hrišćanskih simbola podstiču islamizaciju Nemačke, onda moramo ozbiljno da razmislimo o tome treba li uopšte konzumirati njihove proizvode - poručio je Gauland.

Pre Gaulanda, na uklanjanje hrišćanskih simbola sa Lidlovih proizvoda ukazao je i praški kardinal Dominik Duka.

Nakon niza negativnih reakcija, kojima se pridružio i poznati političar CDU-a Jens Span, Lidl se izvinio za retuširanje krsta sa fotografije.

Foto: danielfoster437

Lidl Austrija je na svojoj stranici na Fejsbuku objavio kako "nema sumnje da se dogodila greška" i da "razumeju bes mušterija". Mnogi smatraju da je ipak samo u pitanju nesposobnost birokratije i nedostatak kulturne osetljivosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    6. septembar 2017 | 08:11

    Kome smetaju krstovi na pakovanju,ne mora to ni da kupuje.

  • Marijana Bakov

    6. septembar 2017 | 14:04

    U muslimanskim zemljama,ovakva bruka i sramota nikada se ne bi desila.Evropa je hriscanska , tako bi trebalo da i ostane, pa ni ja u svojoj kuci zbog gostiju ne menjam pravila.Niko ih nije zvao u Evropu ,pa prema tome ako im ne odgovara krst neka se vrate odakle su dosli.Sramno od Lidla da sramnije ne moze biti.Sta je sledece?

  • srbin iz srbije

    6. septembar 2017 | 09:22

    Meni je ovo mnogo ozbiljnije nego sto izgleda.Kao kad bi predstavili dzamiju bez minareta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA