Biljana preživela pakao tokom uragana Irma: Ostali su bez svega, nemaju čak ni hranu za jednogodišnju bebu (FOTO)

Oni su trenutno smešteni u improvizovano prihvatilište u Filsburgu, gradiću u kome rade supružnici Šutevi

  • 0

Porodica Biljane Šuteve iz Štipa, na istoku Makedonije, preživela je užas u Filsburgu, gradiću na jednom od ostrva Holandskih antila u Karibskom arhipelagu, kada je uragan Irma zbrisao je zgradu u kojoj su živeli.

(BLOG UŽIVO) Amerika u strahu: Hoze dobija sve veću snagu dok se Irma približava SAD, veličine je veće od cele Floride (FOTO) (VIDEO)

Srećom, Biljana, njen suprug, jednogodišnji sin i njeni roditelji preživeli su silovit udar vetrova koji su duvali jačinom od 300 kilomatera na sat krijući se u podrumu zgrade.

Ujutro, nakon apokaliptične noći, katastrofe i pustoši koju je iza sebe ostavio uragan, Biljana Šuteva se javila rodbini u Štipu.

- To jutro, nakon strašne noći, deca su se javila. Sa njima su razgovarale moje ćerke. Biljana je rekla da su živi i zdravi, ali da im je uragan bukvalno sve odneo. Nemaju hrane, ni suve odeće. U ovom trenutku im je, kaže, najpotrebnija hrana za njihovog jednogodišnjeg sina i mog praunuka Kiku - izjavio je za skopsku televiziju Kanal 5 Biljanin stric, Angel Šutev iz Štipa.

Printskrin: Youtube/Канал 5 Телевизија

Drugi stric, Dimitar Šutev dodaje da Biljanina porodica u Štipu čini sve kako bi sa ove distance od nekoliko hiljada kilometara nekako pomogli Biljani, njenom suprugu i detetu Kiku, i njenim reodteljima Kiri i Olgi, koji se u gostima kod njih nalaze od aprila radi čuvanja unuka Kike.

Printskrin: Youtube/Канал 5 Телевизија

Nakon strašne noći koju su preživeli, makedonska porodica je smeštena u improvizovano prihvatilište u Filsburgu, gradiću u kome rade supružnici Šutevi.

Inače, Biljana Šuteva je unuka makedonskog olimpijca, pokojnog Simeona Šuteva, koji je daleke 1968. godine na Olimpijskim igrama u Meksiku osvojio prvo olimpijsko zlato za tadašnju Jugoslaviju u hrvanju slobodnim stilom.

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA