≫ 

Haos u Barseloni: Evakuisane crkva Sagrada familija i stanica metroa zbog antiterorističke operacije (FOTO)

Na licu mesta je i specijalna jedinica policije zadužena za eksploziv

  • 2

Područje koje okružuje crkvu Sagrada familia u Barseloni blokirala je policija, a i obližnja stanica metroa je evakuisana zbog antiterorističke operacije, piše "Raša tudej".

Oglasio se "srebrni" alarm u Nju Hempširu: Evakuisana bolnica zbog pucnjave, ne zna se broj povređenih

Prema prvim informacijama, akcija je sprovedena zbog sumnjivog vozila koje je pronađeno u blizini objekta.

Evakuisano je celo područje, uključujući i osobe koje su se zatekle u okolnim radnjama, čijim je vlasnicima naloženo da ih zatvore, piše "Sputnjik".

Na licu mesta je i specijalna jedinica policije zadužena za eksploziv, kao i sistem TEDEX.

Katalonska policija je u međuvremenu saopštila da je pretnja bombom u blizini crkve Sagrada familia u Barseloni bila - lažna.

- U pitanju je lažna uzbuna. Situacija je normalizovana u crkvi - navela je regionalna policija na Tviteru i dodala da niko nije uhapšen, javio je AFP.

Pripadnici jednice za deminiranje bili su upućeni da prekontrolišu kombi parkiran u blizini katedrale, a nakon privremene blokade tog dela grada situacija je normalizovana. Policija je zatvorila obližnju metro stanicu dok je pregledala kombi, a zatvoreno je bilo i nekoliko ulica.

Najnoviji incident se dogodio manje od mesec dana pošto je 16 ljudi ubijeno u dva napada u kojima su korišćeni vozilo i noževi u Barseloni i obližnjem letovalištu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA