Putin u ponedeljak stiže na "generalnu probu rata": NATO u strahu od napada, Rusi čak dali tri imena neprijateljima! (VIDEO)

Članice NATO veoma su zabrinute zbog rusko-beloruske vojnih vežbi "Zapad-2017", a pre svega je reč o istočnoevropskim članicama Alijanse koje strahuju da bi Rusija mogla da ih napadne, navodi "Dojče vele"

  • 14

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se u ponedeljak očekuje prisustvo predsednika Rusije Vladimira Putina na rusko-beloruskim vojnim vežbama "Zapad-2017", prenosi Rojters.

Generalna proba rata: 12.700 Rusa i Belorusa na vojnoj vežbi "Zapad-2017", američki vojnici u pripravnosti na granici (FOTO) (VIDEO)

Peskov je naveo da će Putin posmatrati vežbe iz komandnog centra blizu Sankt Peterburga.

I pored svih ruskih pokušaja smirivanja, članice NATO veoma su zabrinute zbog rusko-beloruske vojnih vežbi "Zapad-2017", a pre svega je reč o istočnoevropskim članicama Alijanse koje strahuju da bi Rusija mogla da ih napadne, navodi "Dojče vele" (DW).

DW se pita da li je Zapad, dakle NATO, imaginarni neprijatelj rusko-beloruske vojne vežbe nazvane "Zapad-2017". Navodi se da rusko Ministarstvo odbrane to negira i tvrdi da je manevar "potpuno defanzivne prirode i nije usmeren ni prema jednoj zemlji, niti grupi zemalja".

- Izabrali smo vojna uporišta koja su dosta daleko od granice Ukrajine, Poljske, Litvanije i Letonije - dodaje savetnik beloruskog ministra odbrane Oleg Vojnov za svaki slučaj, navodi DW.

Navodi se da dve vojske imaju fiktivne neprijatelje kojima su čak dali i imena: Vajšorija, Lubenija i Vesbarija.

Međutim baltičke zemlje i Poljska strahuju da bi to mogla da budu i njihova imena - one se još uvek dobro sećaju poslednje ruske vojne vežbe koja se takođe zvala "Zapad" iz 2013. godine. Nekoliko meseci kasnije, Rusija je zauzela ukrajinsko poluostrvo Krim i tamo je, kao što je poznato - i ostala, navodi DW.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1👍

    15. septembar 2017 | 15:50

    Ginuce ameri do poslednjeg poljaka!

  • amerika

    15. septembar 2017 | 15:46

    Kad nato izvodi vezbe uz granicu sa rusijom to je normalno, onda se poljska, litvanija I letonija ne bune I ne strahuju, a kad to rade rusi onda je to uzbuna, ko da su ih vec napali, sto je strah, ja mislim da je nato zaduzio pampers...

  • Rori

    15. septembar 2017 | 16:05

    Pokazi im putine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA