Kim Džong Un: Severna Koreja da uspostavi ravnotežu snaga sa SAD

- Naš krajnji cilj je da uspostavimo jednaki odnos snaga sa Amerikom - rekao Kim Džong Un

  • 6

Pjongjang mora da teži uspostavljanju ravnoteže snaga sa Vašingtonom na Korejskom poluostrvu tako da se američki zvaničnici ne usude da pričaju o vojnim opcijama, rekao je severnokorejski lider Kim Džong Un oficirima svoje vojske tokom poslednjeg testiranja balističke rakete.

Severna Koreja ispalila balističku raketu! Japan upozorio stanovnike jer je projektil na njihovoj teritoriji

- Naš krajnji cilj je da uspostavimo jednaki odnos snaga sa Amerikom i da nateramo Amerikance da ne pričaju o vojnoj opciji kada je u pitanju Severna Koreja, navodi državna agencija KCNA, prenosi rt.com.

Severnokorejski lider je naglasio potrebu da se ide napred punom brzinom i da vojska mora da se konsoliduje i da stvori kapacitete za nuklearni kontranapads s kojim SAD neće moći da se nosi.

- Velikim silama treba da pokažemo kako smo uspeli da kompletiramo nuklearnu silu uprkos neograničenim sankcijama i blokadi - izveštava KCNA.

U petak ujutru, Severna Koreja je ispalila novi projektil koji je preleteo severno japansko ostrvo Hokaido. Lansiranje je došlo samo nekoliko dana posle sednice Saveta bezbednosti UN, uz učešće Kine i Rusije, na kojoj je dogovorena nova runda sankcija.

Proteklih meseci tenzije neprekidno rastu na Korejskom poluostrvu, dokPjongjang neprekidno izvodi nuklearne testove, a SAD izvode zajedničke vežbe sa Južnom Korejom i Japanom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailovic

    16. septembar 2017 | 08:38

    Koga je napala S. Koreja...a šta su doživjeli u prošlosti od Amerike...Buš označio S. Koreju metom...jedino atomski arsenal može odvratiti agresivnu Ameriku koja je ubrzala naoružavanje i sve veću neizvesnost u Svetu...

  • komar

    16. septembar 2017 | 08:15

    Ajde mali cuti.Ovi bi te davno sravnili,da ti nije Kine i Rusije.

  • Mislim

    16. septembar 2017 | 08:23

    Ravnotezu snaga , jedino cjeli svijet da ulaze samo u tvoju vojsku , mozda ni tad .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA