• 7

Albanija - zemlja sa najjeftinijom drogom u regionu: Evo koliko tamo stvarno koštaju marihuana, kokain i hašiš

Ova zemlja je mesto porekla kanabisa i tranzitna zemlja za kokain

  • 7

Albanija je zemlja sa najjeftinijom drogom i najvećim potencijalom korisnika u regionu, podaci su Kancelarije UN za drogu i kriminal.

AKCIJA "STARA PLAŽA": Nezapamćen plen albanskih policajaca, sprečili šverc više od tone marihuane!

Prema podacima koje je prikupila ta kancelarija, na tržištu narkotika, iako je reč o nelegalnoj trgovini, vladaju ekonomski zakoni ponude i tražnje, što veća ponuda cene su niže.

Podaci su pokazali da Albanija ima najniže cene u regionu kada je reč o hašišu i kokainu i ima najveći potencijal korisnika.

Stručnjaci koji su radili na ovom istraživanju, kažu da je Albanija mesto porekla kanabisa i tranzitna zemlja za kokain. Većina narkotika se prebacuje u države Evrope, ali određene količine ostaju u zemlji, što povećava ponudi, pa samim tim snižava cene.

Kao drugo, oni navode da je kupovna moć u Albaniji niska i da korisnici narkotika nisu u mogućnosti da kupuju skupe droge, preneli su albanski mediji.

Prema podacima UNODC-a, cena kokaina u Albaniji košta prosečno 80 dolara, dok je prosek za region procenjen na oko 100 dolara.

Čak i kanabis je jeftiniji nego u bilo kojoj drugoj zemlji u regionu, pa tako jedan gram marihuane se može dobiti za samo pet dolara, dok se ista količina, na primer, u Crnoj Gori prodaje za 26 dolara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima