≫ 

Snažan zemljotres pogodio Meksiko Siti: Najmanje 42 osobe poginule, tresle se zgrade, hiljade stanovnika na ulicama (FOTO) (VIDEO)

Navodi se da je zemljotres bio jačine 7,1 stepen

  • 2

Najmanje 42 osobe poginulo je u snažnom zemljotresu koji je pogodio Meksiko Sitisaopštio je na Tviteru guverner meksičke države Morelos Graso Ramirez. Hiljade stanovnika su istrčale na ulice grada, jer je potres tresao zgrade, navodi se u prvim izveštajima agencije Rojters.

Najrazorniji zemljotres u poslednjih 100 godina u Meksiku. Broj žrtava se popeo na 90, i dalje se traga za preživelima

Prema prvim izveštajima, zemljotres je bio jačine 7,4 stepena i pogodio je jug države, navodi rt.com. Precizniji podaci pokazuju da je potres bio nešto blaži, 7,1 stepen.

Foto: Tanjug/AP

Centar potresa bio je oko 8 kilometara od države Puebla na dubini od 51,5 kilometara. U snažnom zemljotresu je pored više od 40 žrtava, više od 3, 8 milijardi ljudi ostalo bez struje.

Foto: Tanjug/AP

Nakon snažnog potresa aerdorom u Meksiko Sitiju je nastavio da radi. Predsednik SAD, Donald Tramp, izjavio je saučešće žrtvama zemljotresa. 

Stanovnici Meksiko Sitija su već počeli da objavljuju slike na društvenim mrežama i na nekoliko mesta u gradu se vide dim i prašina.

Foto: Tanjug/AP

Zemljotres se dogodio pošto je stanovništvo Meksika, pre samo nekoliko sati, uvežbavalo postupke za slučaj zemljotresa.

Foto: Tanjug/AP

Na društvenim mrežama ima snimaka na kojima se vidi prva razmera štete, otpala fasada na ulici i krhotine koje su popadale sa okolnih zgrada.

Vežba je održana baš na godišnjicu razornog zemljotresa iz 1985. godine, od koga je u Meksiko Sitiju stradalo više od 5.000 ljudi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tito

    19. septembar 2017 | 21:04

    Nije ovo ništa kakav će biti SUDNJI DAN!!

  • brana

    19. septembar 2017 | 21:53

    Sad ce da im dodje i uragan da im oduva tu prasinu...nadrljase Meksikancu ni krivi ni duzni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA