≫ 

Zbog Trampovih pretnji, Severna Koreja možda će testirati hidrogensku bombu u pravcu SAD?!

Kim je Trampa nazvao "poremećenim", a njegove izjave "najžešćom objavom rata u istoriji"

  • 11

Severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho izjavio je danas da bi ta zemlja mogla da testira hidrogensku bombu u Tihom okenu, nakon što je američki predsednik Donald Tramp obećao da će uništiti Severnu Koreju, a severnokorejski lider kazao za Trampa da je "mentalno poremećen".

Tramp je poremećen, skupo će platiti svoje pretnje: Kim Džong Un brutalno izvređao predsednika SAD

Ri je kazao da "ne zna tačne misli" Kim Džong Una, nakon što su ga novinari u Njujorku pitali šta je tačno mislio severnokorejski lider pod "najvišim nivoom kontramera u istoriji", prenosi Rojters.

Kim Džong Un je, reagujući na najnoviju pretnju predsednika SAD Donalda Trampa da će "potpuno uništiti" Severnu Koreju kazao da će ta zemlja razmotriti "najviši nivo tvrdih kontramera u istoriji" protiv SAD.

Kim je Trampa nazvao "poremećenim", a njegove izjave "najžešćom objavom rata u istoriji".

On je dodao da Trampov govor u UN potvrđuje da je nuklearni program Pjongjanga bio "ispravan put".

- Njegove opaske su me uverile, a ne zastrašile ili zaustavile, da je put koji sam izabrao pravilan i da ga moram slediti do kraja -naveo je Kim u saopštenju koje je prenela zvanična severnokorejska agencija KCNA.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinezofil

    22. septembar 2017 | 12:18

    Krajnja meta je Narodna Republika Kina.Ko to ne vidi, zaslepljen je.Kinezi su na vreme uocili, ako puste Usa da devastira Sever Koreje, ons bi dosla na tapet odmah.Te u tom svetlu, trazite glavnog sponzora Kima i nuklearnog naouruzanja.Pametan potez , svakako.Kina ne zeli rat pred kucom.

  • Kinezofil

    22. septembar 2017 | 11:28

    Ima srecu da ga Kina podrzava.Samo zbog podrske Pekinga, Pjongjang je j dalje citav a Kim na vlasti.Kinezi ih pralticno svime opskrbljuju, a Rusi im naftu daju.Kina im razvila bombe.Pametan potez Pekinga, da izbegnu moguc rat pred kucom.

  • Mislim

    22. septembar 2017 | 11:45

    Kakvi plitki navijacki komentari , govorite o Americi kao da oni imaju samo lopate i time ce se braniti. Da podsjetim navijace ovog prasenceta da Ameri imaju potencijala sa 7 drzava u isto vrijeme ratovati a ovaj nije svjestan da ce biti sravnjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA