≫ 

Potpuni haos na aerodromima širom sveta: Putnici satima stoje u redovima i propuštaju avione, sistemi za čekiranje otkazali! (FOTO)

Putnici satima stoje u redu, propuštaju letove jer njihovog imena jednostavno nema u sistemu...

  • 1

Nekoliko velikih aerodroma širom sveta od jutros se nalazi u kompletnom haosu nakon što su kompjuterski sistemi za prijavljivanje (ček-in) potpuno otkazali.

Pravi razlog zašto je Saudijska Arabija dozvolila ženama da voze (u milijardama): A ovih 8 stvari im je i dalje ZABRANJENO (FOTO) (VIDEO)

Prijavljene su ogromne gužve na lononskom Getviku, Šarl de Gol aerodromu u Parizu, Reganu u Vašingtonu, Čangi aerodromu u Singapuru, Johanesburgu, Cirihu...

Ovo se putnicima pojavljuje na ekranu kada pokušaju da se čekiraju:

Putnici satima stoje u redu, propuštaju letove jer njihovog imena jednostavno nema u sistemu, a razlog kraha je do sada potpuno nepoznat.

Tviter se prosto "zapalio" hiljadama poruka nezadovoljnih putnika, koj negoduju zbog kraha kompjuterskih servera.

Stotine putnika čeka na šalterima aerodroma:

- Ovo nema smisla, četiri sata stojim u redu čekajući da prokleti sistem proradi. Propustio sam dva leta. Ovo neće proći bez tužbe! - samo je jedan u nizu besnih komentara.

Nezvanično, u pitanju je "IT bag softverskog sistema Altea", kako je nezvanično jedan zvaničnik Getvika potvrdio novinaru britanskog lista "Dejli Telegraf".

- Neki od najvećih aerodroma na svetu, uključujući i naš, koriste softver kompanije Altea. Koliko znamo, kod svih se pojavio isti problem kao i kod nas: Sistem jednostavno ne prepoznaje podatke putnika koji čekaju na ček-inu. Samim tim, ti ljudi ne mogu da uđu u avion. Nadamo se najskorijem rešenju problema - rekao je zvaničnik Getvika.

Međutim, ne zna se kako je do problema došlo, a prema pisanju "Dejli stara", ne isključuje se mogućnost hakersog napada na softverske sisteme.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mazalo

    28. septembar 2017 | 12:55

    Hteli ste ljude da zamenite masinama ... pa ovo je samo pocetak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA