• 0

Melanija donirala dečije knjige školi, ali bibliotekarka je taj poklon oštro odbila iz očiglednog razloga!

"Prva dama treba da porazmisli o kriterijumima i knjige pošalje siromašnim školama"

  • 0

Bibliotekarka jedne osnovne škole u Masačusetsu odbila je kolekciju knjiga koju je toj školi donirala prva dama Amerike.

Kako sam postala Melanijin advokat, a nikad se nismo upoznale: Ispovest Nataše Pirc Musar, jedine Balkanke kojoj Trampovi veruju (FOTO)

Donacija je poslata u po jednu osnovnu školu u svakoj saveznoj državi u okviru Nacionalnog dana čitanja, međutim edicija "10 doktor Seusovih knjiga" nije se dopala jednoj školi.

Kako je i sama Melanija Tramp naglasila, škole za donacije su birane u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja po izuzetnoj uspešnosti i visokim standardima, što je izgleda upravo i bio razlog odbijanja donacije u jednoj od njih.

- Naša škola ispunjava sve te uslove i ja radim u školi gde zaista imamo sve moguće resurse. Moji učenici imaju pristup biblioteci u kojoj ima preko 9.000 knjiga, a ja sam školovana bibliotekarka - napisala je Liz Fips Soeiro iz Kembridžport osnovne škole.

Ona je međutim dodala da umesto da se knjige šalju bogatim školama, prva dama treba da porazmisli o kriterijumima i knjige pošalje siromašnim školama kojima su nove knjige itekako potrebne.

- "The cat and the hat" (Mačka i šešir) pritom nisu udžbenici koji našim đacima trebaju, a administracija zaista treba da počne da pomaže one kojima je pomoć najpotrebnija, a to svakako nije naša škola - objasnila je na ovaj način svoj potez bibliotekarka, a prenosi Independent.

Njen potez razljutio je školsku upravu koja je izvinila Melaniji Tramp, a svojoj radnici izrekla opomenu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima