Melanija donirala dečije knjige školi, ali bibliotekarka je taj poklon oštro odbila iz očiglednog razloga!

"Prva dama treba da porazmisli o kriterijumima i knjige pošalje siromašnim školama"

  • 0

Bibliotekarka jedne osnovne škole u Masačusetsu odbila je kolekciju knjiga koju je toj školi donirala prva dama Amerike.

Kako sam postala Melanijin advokat, a nikad se nismo upoznale: Ispovest Nataše Pirc Musar, jedine Balkanke kojoj Trampovi veruju (FOTO)

Donacija je poslata u po jednu osnovnu školu u svakoj saveznoj državi u okviru Nacionalnog dana čitanja, međutim edicija "10 doktor Seusovih knjiga" nije se dopala jednoj školi.

Kako je i sama Melanija Tramp naglasila, škole za donacije su birane u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja po izuzetnoj uspešnosti i visokim standardima, što je izgleda upravo i bio razlog odbijanja donacije u jednoj od njih.

- Naša škola ispunjava sve te uslove i ja radim u školi gde zaista imamo sve moguće resurse. Moji učenici imaju pristup biblioteci u kojoj ima preko 9.000 knjiga, a ja sam školovana bibliotekarka - napisala je Liz Fips Soeiro iz Kembridžport osnovne škole.

Ona je međutim dodala da umesto da se knjige šalju bogatim školama, prva dama treba da porazmisli o kriterijumima i knjige pošalje siromašnim školama kojima su nove knjige itekako potrebne.

- "The cat and the hat" (Mačka i šešir) pritom nisu udžbenici koji našim đacima trebaju, a administracija zaista treba da počne da pomaže one kojima je pomoć najpotrebnija, a to svakako nije naša škola - objasnila je na ovaj način svoj potez bibliotekarka, a prenosi Independent.

Njen potez razljutio je školsku upravu koja je izvinila Melaniji Tramp, a svojoj radnici izrekla opomenu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA