≫ 

AL BAGDADI IPAK ŽIV?! Posle 11 meseci tišine, obratio se džihadistima u novoj jezivoj poruci

Al Bagdadi je u govoru napao "neverničke zemlje, Ameriku, Rusiju i Iran" koje sa svojim saveznicima na terenu odvojeno vode ofanzive protiv Islamske države u Siriji i Iraku

  • 6

Vođa grupe Islamska država Abu Bakr al Bagdadi je u audio-snimku objavljenom danas pozvao pripadnike te grupe u Siriji i Iraku da "pruže otpor" neprijatelju.

Amerikanci ubeđeni da je Bagdadi živ: Ako pronađu vođu ISIS-a, odmah će ga likvidirati

- Vođe i vojnici Islamske države svesni su da se za Božju milost i za pobedu moraju izboriti strpljenjem i pružanjem otpora nevernicima bez obzira na njihova savezništva - istakao je vođa ISIS-a.

Ne zna se kada je snimljen taj govor koji je objavila Al Forukane, "produkcijska kuća" ISIS-a audio i video-snimaka džihadističke organizacije, ali čak 11 meseci nije bilo ni traga ni glasa ovom teroristi.

- Nisu važni brojnost, oprema i snaga neprijatelja - istakao je vođa ISIS koga su već nekoliko puta proglašavali mrtvim od 2014. godine kada je počeo uspon te grupe, a da glasine nisu potvrđene.

Al Bagdadi je u govoru napao "neverničke zemlje, Ameriku, Rusiju i Iran" koje sa svojim saveznicima na terenu odvojeno vode ofanzive protiv Islamske države u Siriji i Iraku.

Foto: Tanjug/AP

Sjedinjene Države proveravaju snimak koji traje 46 minuta na kojem je navodno Abu Bakr al Bagdadi, ali ističu da nemaju razloga da sumnjaju u njenu verodostojnost.

"Obavešteni smo o audio-snimku koja se pripisuje Abu Bakr al Bagdadiju i radimo na njenoj proveri", rekao je izvor u obaveštajnoj službi.

"Premda nemamo razloga da sumnjamo u njenu verodostojnost, to zasad ne možemo potvrditi", dodaju iz istog izvora.

Abu Bakr al Bagdadi se poslednji put pojavio u mediju povezanom s njegovom grupom u novembru 2016. godine.

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA