Užasna tragedija u Mjanmaru: U prevrtanju broda 60 mrtvih, stradala uglavnom deca koja se nisu izborila sa talasima (FOTO)

Jedan od preživelih rekao je da je kapetan broda udario u kamen, jer ga nije video, pa su se tako prevrnuli

  • 2

Brod koji je prevozio Rohingja izbeglice iz Mjanmara prevrnuo se na reci Naf u četvrtak i strahuje se da bi moglo da bude do 60 mrtvih, dok su za sada izvučena 23 tela. Kormilar čamca izgubio je kontrolu u jakim strujama, pa se čamac zbog toga prevrnuo.

HOROR U MJANMARU SE NASTAVLJA: Zbog eksplozije kod džamije, počeli novi sukobi

Za sada su izvučena 23 tela, a očekuje se da bi moglo da bude do 60 mrtvih, uglavnom dece koja su bila previše slaba da se izbore sa jakim talsima.

Foto: AP/Tanjug

- Četrdesetoro ih nedostaje i smatra se da su se utopili - rekla je portparolka Međunarodne organizacije za migracije Džoel Milman.

Jedan od preživelih rekao je da je kapetan broda udario u kamen, jer ga nije video, pa su se tako prevrnuli.

Foto: AP/Tanjug

Rohingja muslimani masovno beže iz Mjanmara, gde su suočeni sa etničkim čišćenjem. Za sada se oko 500.000 Rohingja izbeglica nalazi na granici sa Mjanmarom, a Ujedinjene nacije pozivaju da se pošalje pomoć među privremene kampove na toj granici kako bi se sprečila humanitarna katastrofa.

Foto: AP/Tanjug

U kampu postoji rizik od pojave epidemije kolere zbog loših higijenskih uslova.

Daljinac

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA