Kim Džong Un ne štedi ni decu: Ove crtane filmove im pušta od malena, u njima su Amerikanci glavni negativci (VIDEO)

Severnokorejska nacionalna televizija ovih dana prikazuje i crtane filmove namenjene deci, u kojima su američki vojnici glavni negativci

  • 11

Kim Džong Un priprema decu za eventualni rat protiv Amerike i Japana tako što ih u crtanim filmovima predstavlja kao negativce.

"AMERIKANCI SU KANIBALI I UBICE": Jezivi crteži Severne Koreje na kojima je prikazan masakr vojnika uz vrisak žena i plač dece!

Nakon animacije napada na američki nosač aviona, severnkorejska televizija proizvela je i kompjutersku animaciju razaranja Bele kuće. Osim toga, severnokorejska nacionalna televizija ovih dana prikazuje i crtane filmove namenjene deci, u kojima su američki vojnici glavni negativci.

Najnoviji među njima je "Veverica i jež" u kojem su američki vojnici zli vukovi, japanske trupe su prepredene lasice, dok su severnokorejski vojnici dobroćudna veverica i hrabri jež. Crtani je proizveden u državnoj producentskoj kući SEK, a radnja se odvija na Cjetnom brdu i govori o sukobu životinja koje tamo žive.

Kim Džong Un ovakvom propagandom sledi praksu svog dede Kim Il Sunga koji je crtane filmove koristio u propagandne svrhe još 60-ih godina.

Tako je nedavno dovršen i novi serijal crtanog filma "Dečak general", čija je zadnja epizoda prikazana pre 20-ak godina. Glavni junak je hrabri dečak ratnik, koji brani kraljevstvo Gogurjeo, koje je obuhvatalo korejsko poluostrvo, delove Kine i obalski deo današnje Rusije, a trajalo je od 1. veka pre naše ere, do 7. veka. Crtani je imao 50 epizoda, a poslednja je prikazana 1997.

Snimanje novih epizoda inicirao je Kim Džong Un, koji je okupio animatore i naredio im da naprave crtani film koji će, kako je rekao, "edukovati decu o bogatoj istoriji, kulturi i tradiciji severnokorejskog naroda".

Novi nastavci "Dečaka generala" rađeni su naprednijom tehnologijom, pa je bolje animiran, a glavni junak je sad nešto stariji . Prva epizoda prikazala se u Munsu parku u Pjongjangu, pred hiljadama ljudi, koji su s oduševljenjem pohrlili na javnu projekciju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    2. oktobar 2017 | 00:07

    Pa nista nije pogresio

  • 1111

    2. oktobar 2017 | 06:15

    Svaka mu čast, treba najveći fašisti ikada su Amerikanci

  • vanzemaljac

    2. oktobar 2017 | 02:28

    Kakva glupost! Amerikanci 40 godina prikazuju ruse u svakoj mogućoj prilici kao negativce ! Oni ne štede nikoga ,ali bukvalno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA