≫ 

Španski kralj Filip u direktnom obraćanju naciji referendum nazvao nezakonitim (VIDEO)

Za organizatore referenduma je rekao da su pokazali "manjak lojalnosti" Španiji i da bi glasanje moglo izazvati ekonomske štete Kataloniji, ali i celoj zemlji

  • 6

Španski kralj Filip VI kazao je u utorak da je referendum o nezavisnosti Katalonije bio nezakonit. On je u televizijskom obraćanju naciji prozvao organizatore referenduma za nelegalno postupanje.

Poslednje rešenje koje ima Španija može da izazove rat! Počinje generalni štrajk u Kataloniji, ne rade bolnice ni škole, tenzije rastu! (VIDEO)

Ko su Katalonci i ko je njihov predsednik? Sve o narodu zbog kojeg se zatresla Evropa i pala krv na ulicama Španije (FOTO) (VIDEO)

Za organizatore referenduma je rekao da su pokazali "manjak lojalnosti" Španiji i da bi glasanje moglo izazvati ekonomske štete Kataloniji, ali i celoj zemlji, prenosi BBC.

Kralj veruje da će Španija pronaći način da prebrodi ova teška vremena.

Isto tako od referenduma traju protesti više desetina hiljada ljudi koji se bune protiv policijskog nasilja koje je izbilo na sam dan referenduma u nedjelju.

Od intervencija policije povređeno je na stotine ljudi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    4. oktobar 2017 | 01:24

    Kad su tukli ljude ćutao si, a ni sad kad je zla krv prosuta ne shvataš šta ste uradili Kataloncima. Nego pretiš... Sve vas trutove i parazite treba počistiti , samo svoju guzicu gledata, ratove ste vodili iz zabave i radi pljačke. Uništili narode Južne Amerike zbog zlata. Vi ste izvršili prvi genocid u novom veku. Vi Španci i inkviziciju ste izmislili , spaljivali ljude ,samo da bi držali vlast i bigatstvo.

  • acko

    4. oktobar 2017 | 08:33

    ..kralj je dobar samo u tablićima..

  • Krsta.

    4. oktobar 2017 | 11:38

    Nikada neće dobiti samostalnost od spanaca Evropa nema koristi od toga, kao i nato. Španija je velika država tako da će biti veoma teško da se otcepe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA