≫ 

Muškarac sa HIV-om namerno zarazio partnere koje je upoznavao na društvenim mrežama

Tužilac Karolina Karberi opisala je njegove navodne zločine kao "ciničnu i namernu želju" da zarazi druge ljude sa HIV-om

  • 1

Jedan frizer namerno je pokušao da inficira svoje ljubavnike nakon što ih je upoznao na aplikaciji Grindr koja je popularna među pripadnicima LGBT populacije.

Sin NBA zvezde progovorio o silovanju: Dogodilo se dva puta, prvi put kada sam imao 12 godina, a onda mi je aplikacija uništila život (VIDEO)

HAOS NA INTERNETU: Lažni Milan Stanković zove gejeve na seks!

Deril Rauv (26) je optužen zbog insistiraja na nezaštićenom seksu sa partnerima tvrdeći da je "čist od virusa" i manipulisanju sa kondomima kod onih  partnera koji su insistirali da ga koristi.

Kasnije bi slao tekstualne poruke govreći svojim partnerima da je on HIV pozitivan i da se oni nalaze pod rizikom, moglo se čuti u sudnici.

On je živeo i radio u Brajtonu u vreme izvršenja krivičnih dela. Rauv negira optužbe.

Tužilac Karolina Karberi opisala je njegove navodne zločine kao "ciničnu i namernu želju" da zarazi druge ljude sa HIV-om.

Foto: Profimedia/BSIP

Rouvu je dijagnostifikovan HIV aprila 2015. godine kada je živeo u Edinburgu nakon što ga je klinika za seksualno zdravlje kontaktirala da mu kaže da mu je bivši partner imao virus, piše theguardian.com.

Lekari su tada utvrdili da se dobro nosi sa svojom dijagnozom, Karberi je prenela na sudu, ali su bili zabrinuti kada je odbio vakcinu za sve bolesti na koje su pacijenti sa HIV virusom osetljivi, kao što je upala pluća. Takođe ih je zabrinulo što nije želeo retrovirusne lekove koje mogu da uspore razvoj virusa i učine da inficirani budu manje zarazni, rečeno je poroti.

"Upozoren je da bi mogao da krivično odgovara zbog prenošenja HIV-a ili dovođenja bilo koga u rizik od dobijanja virusa. Rekao je lakrima da neće da stupa u nezaštićene odnose i nakon toga više nije dolazio na preglede u Edinburg jer se preselio u Brajton.

Foto: pixabay.com

- Očigledno nije imao porodične, niti bilo kakve druge odnose u toj oblasti, ali je komunicirao online preko aplikacije za upoznavanje Grindr sa velikim brojem ljudi koje je kroz kasnije kontakte pokušao da zarazi - rekla je Karberi.

Sud je čuo da je jedan od onih koji su ga tužili, to jutro kad je upoznao Rouva dobio izveštaj da je HIV negativan, a dva meseca kasnije, iako u međuvremenu ni sa kim nije imao odnos, dijagnostifikovan mu je HIV.

U telefonskom razgovoru sa drugim partnerom, koji je tražio od Rouva da koristi kondom, Rouv mu je navodno rekao: " Ja pocepao kondom, ti si glup. Nisi ni znao".

Sudija Kristina Hensen odobrila je svim žrtvama pravo na doživotnu anonimnost i mogućnost da pruže dokaze iza paravana, tako da neće morati da se suoče sa Rouvom na sudu.

Suđenje se nastavlja i očekuje se da će trajati šest nedelja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA