Preminuo ruski Milan Tarot: Srbi su se nekada lečili slikama i ikonama "iscelitelja" Alana Čumaka, simbola 90-ih (FOTO) (VIDEO)

U Jugoslaviji su takođe bile prikazivane njegove "isceliteljske" TV seanse

  • 4

Televizijska ličnost i "iscelitelj" Alan Čumak, čije lice pamte starije generacije iz vremena bivše Jugoslavije, preminuo je pre dva dana u Moskvi u 83. godini života, objavili su ruski mediji.

SEĆATE LI SE NJEGA? Zbog fotografije bioenergetičara ALANA ČUMAKA jedna baka zamalo IZGUBILA NOGU! (FOTO) (VIDEO)

Čumak je postao televizijsko lice u Sovjetskom savezu još šezdesetih godina prošlog veka, a tokom karijere je ostao poznat kao "filozof, autor, iscelitelj i čovek nadrealnih sposobnosti".

Čuveni iscelitelj iz vremena Perestrojke je bio toliko popularan da su ljudi držali čaše vode pored televizora, kao i pomade, paste za zube i druge predmete, dok je on držao "seanse" verujući da voda upija njegovu energiju i postaje lekovita. Osim reči, koristio je i posebne pokrete rukama kako bi "ponovo podesio energiju tela bolesnih".

U bivšoj Jugoslaviji Čumak je takođe bio veoma popularan, gostovao je i na televiziji, a izdanje "Radio TV revija" mu je davala poseban prostor, pa je s vremenom postao i ovdašnja ikona devedesetih godina. Zbog velikog interesovanja čitalaca, gostovao je na Jutarnjem programu TV Beograd kod Baneta Vukašinovića sa Brankom Petkovićem, novinarom Radio TV revije.

Printskrin: Youtube / ctac999

Od oktobra 1990. Radio TV revija je u narednih 12 brojeva štampala po jednu sliku Alana Čumaka, čije bi dejstvo bilo isto kao kod njegovih televizijskih seansi, ali sa rokom od tridesetak dana. Ove slike su često bile u obliku džepnih kalendara.

Čumakove slike koje su navodno imale isceliteljsku moć i "prenoslie kosmičku energiju" bile su lepljene po prepunim autobusima devedesetih godina, krile su se u novčanicima mnogih, a neretko su bivale i kačene u predsoblja ili stavljane "u regal".

Foto: Facebook

U Jugoslaviji su takođe bile prikazivane njegove "isceliteljske" TV seanse.

Kako prenosi ruska "Gazeta", Čumak je svoje sposobnosti "otkrio" dok je radio na razotkrivanju "šarlatana iscelitelja", a nakon što se povukao iz medija radio je navodno u Akademiji pedagoških nauka SSSR.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA