Dečak koji je od rođenja bio zatočen u tamnici: Ne zna šta su WC, svetlo i vrata, za hemijske olovke misli da su špricevi (FOTO) (VIDEO)

Svo troje dece Džošue i Kejtlin rođena su u zatočeništvu

  • 6

Kanađanin Džošua Bojl i njegova supruga Kejtlin Kolman su sa svoje troje dece proveli pet godina u zatočeništvu u Avganistanu, a nakon što su oslobođeni u akciji pakistanskih snaga vraćeni su u petak u Kanadu.

Pre 5 godina su ih oteli, u zatočeništvu su im se rodila i deca, a sada je opet cela porodica na slobodi!

Foto-reporteri su danas snimili prve fotografije Bojla i njegovog sina Nadžešija Džonaha (4) kako se igraju u bašti kuće njegovih roditelja u Smit Folsu. Dečak je izgledao srećno i zdravo dok mu je otac pokazivao različite biljke u vrtu.

Svo troje dece Džošue i Kejtlin rođena su u zatočeništvu.

- Naša deca su napokon u svom prvom pravom domu, nakon što su nas čitav petak ispitivali za svaki aerodrom da li je to naša nova kuća - izjavio je Bojl u nedelju za CBC.

On je dodao i da je njegov najstariji sin vrlo veseo i da mu se čini da je sloboda odmah "izlečila pola njegovih bolesti".

Foto: Tanjug/AP

- Trči okolo i gleda sve poklone koje je dobio dok je godinama bio zatočen u Avganistanu. Proučava papiriće, zavese, slike i društvene igre, gleda daljinske upravljače... Kuća mu je kao zemlja čudesa - izjavio je Bojl i dodao da se njihov dvogodišnji sin teže prilagođava životu na slobodi.

Dvogodišnjak je pod istim stresom kao dok je bio u zatočeništvu.

- Čini mi se da ga sve podseća na horore koje smo tamo proživeli - dodaje Džošua.

Kamere ga podsećaju na video-snimke koje su snimali kao taoci, hemijske olovke gleda kao na špriceve kojima su čuvari ubrizgavali ketamin njegovim roditeljima, lupanje vratima ga asocira na pretraživanje ćelija...

Foto: Tanjug/AP

- Čini mi se da je njegov proces zacelivanja jedva počeo, stoga se molimo bogu da ga ubrza - istakao je Bojl.

Par ima i dvomesečnu devojčicu i tvrde da su njihovu drugu ćerku rođenu u zatočeništvu ubili otmičari.

- Ova deca do pre tri dana nisu znala kako izgleda WC. Za obavljanje nužde koristili smo kante. Pre tri dana nisu znali šta je svetlo ili šta su vrata, osim da su metalna stvar koja ih čini zatvorenicima. A sada vide kuće, hranu, darove... Čini se kako se dobro drže - kazao je Bojl u videu koji su u nedelju objavile pakistanske snage.

Printskrin: Youtube/Toronto Star

Džošua i Kejtlin izgubili su svaki kontakt s porodicom 2012. kada su krenuli na putovanje Rusijom i državama bivšeg Sovjetskog Saveza nakon čega su došli do planinskog područja pokraj Kabula.

Bojl je rekao da je otet dok je pokušavao da dostavi pomoć meštanima u području koje su kontrolisali talibani, a do kojeg nisu mogle da dođu 'ni nevladine organizacije, ni humanitarni radnici ni tamošnja vlast'.

U trenutku otmice, njegova supruga je bila trudna, a u zatočeništvu je rodila četvoro dece. Bojl je ispričao da su mu suprugu godinama silovali čuvari dok su nadređeni gledali i da su ubili njihovu tek rođenu ćerku.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam ime

    15. oktobar 2017 | 18:15

    Dal je realno da neko u zatocenistvu pravi decu?

  • Будала

    15. oktobar 2017 | 20:19

    Шта човека са трудном женом може одвести на територију коју контролишу терористи ?

  • Marina

    15. oktobar 2017 | 18:15

    Strasno. A ta druga deca mozda i nisu njegova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA