≫ 

Doživotna robija za ubice za volanima: Ovo je prva zemlja u Evropi koja će na ovaj način kažnjavati opasnu vožnju (VIDEO)

- Doživotni zatvor je kazna na koju moraju biti osuđeni vozači koji ubiju. Ja više ne mogu da idem na godišnji, slavim Božić, godišnjice i rođendane. A vozač koji je ubio mog muža će uskoro izaći i sve to raditi sa svojom porodicom - komentisala je Lorejn Elivej

  • 24

Svi vozači koji opasnom vožnjom ili vožnjom pod uticajem alkohola izazovu saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom mogli bi ceo život provesti iza rešetaka. Naime, vlada Velike Britanije je najavila izmene zakona koje će voditi ka tome.

SAMO U AMERICI: Osuđenik na više doživotnih robija vekovima nakon smrti ne može da napusti zatvorsko groblje?! (FOTO)

Da li je krajnje vreme za smrtnu kaznu?

Maksimalna kazna za nesreću sa smrtnim ishodom koju je izazvao vozač zbog prebrze vožnje, vozač koji se trkao ili razgovarao telefonom, sada je 14 godina, a biće pooštrena i takav vozač će biti osuđen na doživotni zatvor, koliko sada iznosi kazna za ubistvo iz nehata, piše "Indipendent".

Doživotna će biti uvedena i za one koji pijani ili drogirani izazovu saobraćajnu nesreću.

Biće uvedeno kažnjavanje za izazivanje saobraćajne nesreće neopreznom vožnjom u kojoj ima teško povređenih osoba.

Foto: Telegraf

Samo 2016. godine 157 osoba je osuđeno zbog izazivanja nesreće u kojoj je bilo poginulih.

- Dugo smo radili na ovoj izmeni zakona. Analizirali smo najgore slučajeve i najozbiljnije prestupe i smatramo da je sada pravo vreme za uvođenje doživotne zatvorske kazne za one koji ubijaju ljude na ulicama vozeći opasno, dok su pijani ili pod uticajem droga - komentarisao je britanski ministar pravosuđa Dominik Rab za Skaj Njuz.

Foto: Telegraf

- Takođe smatramo da je dobro vreme da se uvede i jedna nova odredba o nanošenju teških povreda u saobraćajnoj nesreći zbog neoprezne vožnje, pa tim vozačima takođe preti zatvorska kazna - dodao je Rab.

Lorejn Elivej, čijeg je supruga pre dve godine ubio pijani vozač koji je osuđen na četiri i po godine zatvora, smatra da je to dobar potez.

Printskrin: Youtube/Stray FM

- Doživotni zatvor je kazna na koju moraju biti osuđeni vozači koji ubiju. Ja više ne mogu da idem na godišnji, slavim Božić, godišnjice i rođendane. A vozač koji je ubio mog muža će uskoro izaći i sve to raditi sa svojom porodicom. To je užasno nepravedno - komentisala je za Skaj Njuz.

- To je fantastična vest. Briljantna. Bilo je i vreme. Toliko ljudi svake godine strada i pogine zbog neopreznih vozača. Ako voziš, budi oprezan. Meni je jedan takav vozač uništio život. Skoro me ubio, ali još sam tu, ali sada imam puno zdravstvenih problema - rekla je Imogen Koteri koja je nakon nesreće koju je izazvao vozač jer je pričao na mobilni, završila u komi, a sada živi s epilepsijom i ima problema s pamćenjem. Imogen je stradala dok je imala devet godina, a njeno potresno svedočenje objavio je BBC u martu ove godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    16. oktobar 2017 | 08:21

    To će zabrinuti Mitrovića.

  • Crni

    15. oktobar 2017 | 20:19

    To sto gospodja trazi zove se osveta a ne kazna pretpostavljam da ni smrtna kazna nije dovoljna sto razumem. Kazna je po meni ok bez predumisljaja ali bi drasticno uvecao za alkohol drogu cak i kada nema nikakvog prekrsaja

  • Dragoslav peric

    15. oktobar 2017 | 19:06

    U srbiji da se isto uvede dozivotna robija za ubice iz bilo kog razloga kad ubijaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA