≫ 

Lice ove bebe nikada nećete izbiti iz glave: Ima jedva 2 kilograma, nema šta da jede, a njegovu sudbinu dele hiljade mališana!

- Lice deteta liči na kostur. Potrebno je hitno lečenje kako bi preživelo - navodi UNICEF

  • 10

Rat u Siriji doveo je do toga da na stotine dece nema šta da jede, a oni najnesrećniji su neuhranjeni i jedva uspevaju da prežive. Fotografija bebe koja je sama kost i koža obišla je svet, sa ciljem da se skrene pažnja na užasnu situaciju u Siriji.

Snimak dečaka koji umire od gladi je potresao svet: Našli su ga posle godinu dana i još je živ! 

- Lice deteta liči na kostur. Potrebno je hitno lečenje kako bi preživelo - navodi UNICEF.

Dečačić nema ime, a lekari nisu mogli da utvrde ni koliko je star. Jedino što su uspeli da izmere jeste njegova težina: nepuna dva kilograma.

U proteklih nekoliko meseci u bolnice je smešteno oko 10.000 dece. Veći deo njih zbog neuhranjenosti, a bolnicama nedostaje hrana bi održali njihove organske funkcije.

I ne samo to: mnogi mališani pate od migrene, problema sa vidom, pa čak i depresije, a lekari mogu samo delimično da im pomognu.

Doktor Jahja Abu Jaha izjavio je za “Metro njuz” da im uglavnom nedostaju najobičnije stvari, na primer, šećer ili vitamini, a pomoć koju dobijaju dovoljna je za svega pet do deset odsto dece.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • evropejac

    24. oktobar 2017 | 09:28

    Ovakve slike ne treba slati u Evropu nego u Saudijsku Arabiju i ostale prebogate zemlje Zaliva. Oni bi prvi trebali da pomognu svojoj "braci po veri i naciji".

  • VOTA

    24. oktobar 2017 | 10:15

    Slika je obisla svet a ispod propratni tekst vidite sta je Asad uradio od drzave umesto vidite jos jedan Americki eksperiment.

  • Vesna

    24. oktobar 2017 | 09:24

    Joj svete i zivote nepravedni i zli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA