≫ 

Američki mediji u lovu na Hilari: Klintonova je platila istragu Trampove navodne veze sa Rusijom! Tramp: Ja sam žrtva

Istražni dosije na 35 strana, koji je pripremio bivši agent MI6 Kristofer Stil, postao je centralno pitanje kongresnih istraga o mešanju Rusije u izbore u SAD 2016

  • 4

Istraga o navodnoj povezanosti predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa sa Rusijom plaćena je iz sredstava predsedničke kampanje Trampove demokratske protivkandidatkinje Hilari Klinton i Demokratskog nacionalnog komiteta, navodi "Vašington post".

Tramp svojim parama plaća odbranu u slučaju navodnog ruskog mešanja u američke izbore: Spreman je da potroši najmanje 365.000 evra

Advokat Mark Ilajas, koji je radio za predizborni tim Hilari Klinton i Demokratski nacionalni komitet, u aprilu 2016. platio je vašingtonskoj firmi "Fjužoe Dži-Pi-Es" (Fusion GPS) da istraži Trampove veze s Rusijom, tvrdi američki list.

Isplate su nastavljene sve do izbora novembra 2016. godine, navodi danas AFP.

Foto: Tanjug/AP

Pre nego što je tu firmu angažovao Ilajas, njenu istragu o Trampu finansirao je Trampov rival na unutrastranačkih republikanskim izborima, ali njegov identitet još nije poznat.

"Fjužen Dži-Pi-Es" zatražila je od federalnog sudije da blokira zahtev Odbora za obaveštavanje Predstavničkog doma Kongresa za pristup bankarskim podacima te kompanije, tvrdeći da bi to predstavljalo kršenje njenih ustavnih prava.

Foto: Tanjug/AP

Istražni dosije na 35 strana, koji je pripremio bivši agent MI6 Kristofer Stil, postao je centralno pitanje kongresnih istraga o mešanju Rusije u izbore u SAD 2016.

Tramp je taj dosije okarakterisao kao "lažnu vest", a u subotu je na Tviteru napisao da bi Ministarstvo pravde i FBI "trebalo hitno da objave ko je platio za to".

Dva dana ranije, Tramp je na istoj društvenoj mreži naveo da je možda Demokatska partija finansirala istragu, podseća francuska agencija.

Foto: Tanjug/AP

Tramp: Ja sam žrtva u istrazi o Rusiji

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je žrtva u političkoj istrazi koju su pomogli Hilari Klinton i Demokratski nacionalni komitet (DNC), a koja je na kraju dovela do niza optužbi povordom povezanosti Trampa i Rusije.

Ova potvrda dolazi od osobe koja je upoznata sa temom, a koja je za AP govorila pod uslovom anonimnosti kako bi mogla da govori o poverljivim pitanjima.

Tramp je, kako se navodi na Tviteru, sa Foks njuza preneo sledeći citat: "Kapanja Klintonove i DNC platili su istragu koja je dovela do antitrampovskog dosijea lažnih vesti. Žrtva u ovoj priči je predsednik".

Predsednik je taj dosije okarakterisao kao "lažnu stvar", ali je Federalni istražni biro ipak radio na potvrdivanju dokumenta.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveto

    25. oktobar 2017 | 09:53

    Stara vještica ne miruje.

  • DARKO 100%

    25. oktobar 2017 | 09:56

    A DRZE LEKCIJE CELOM SVETU!!!

  • Krsta.

    25. oktobar 2017 | 12:36

    Veštica je bila na sve spremna... I dobro što nije izabrana. .kakav da je tramp. bolji je od nje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA