Nisam kriv! Bivši Trampov saradnik se pojavio na Federalnom sudu

Pol Manafort i njegov poslovni partner Rik Gejts predali su se ranije danas federalnim vlastima u Vašingtonu

  • 4

Pol Manafort, bivši šef predizbornog tima Donalda Trampa, pojavio se pred Federalnim sudom u Vašingtonu, gde se izjasnio da nije kriv po svih 12 tačaka optužnice, uključujući tu i zaveru protiv SAD, piše sputniknews.com.

Počela hapšenja zbog Rusa i zavere protiv SAD: Pale prve predaje, među njima je i bivši šef Trampove kampanje!

Manafort i njegov poslovni partner Rik Gejts predali su se ranije danas federalnim vlastima u Vašingtonu, javio je AP, pozivajući se na izvor upoznat sa slučajem.

Optužbe protiv Manaforta pojavile su se kao rezultat istrage Roberta Mjulera, specijalnog savetnika. Svi događaji koji se tiču optužnice desili su se pre nego što je Manafort bio deo Trampove kampanje.

Rik Gejts, jedan od Manafortovih poslovnih partnera, je takođe uključen u optužnicu. Kako se navodi, oni su "prikupili desetine miliona dolara prihoda kao rezultat onoga što su uradili u Ukrajini".

U Manafortovoj optužnici se ne pominje "ruska zavera".

Prema rečima portparola kancelarije Specijalnog savetnika, Manafort je optužen za zaveru protiv SAD, upuštanje u zaveru oko pranja novca, delovanje u svojstvu neregistrovanog agenta za inostranog direktora...

Manafort se takođe suočava sa sedam tačaka optužnice jer nije podneo izveštaj o stranim bankama i finansijskim izveštajima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA