Ovo je novi ministar odbrane Velike Britanije posle ostavke prethodnog zbog "neprimerenog seksualnog ponašanja"

- Kraljica je sa zadovoljstvom odobrila imenovanje Gavina Vilijamsona - rekao je portparol britanske premijerke

  • 2

Britanska premijerka Tereza Mej postavila je danas Gavina Vilijamsona za novog ministra odbrane.

Ministar odbrane Velike Britanije podneo ostavku: Pre 15 godina stavio ruku na koleno novinarke!

- Kraljica je sa zadovoljstvom odobrila imenovanje Gavina Vilijamsona - rekao je portparol britanske premijerke, preneo je Rojters.

Vilijamson će naslediti Majkla Felona, koji je juče podneo ostavku nakon što su se pojavile optužbe o njegovom neprimerenom seksualnom ponašanju.

Falon je u pismu, upućenom britanskoj premijerki, objasnio da ostavku podnosi jer njegovo prethodno ponašanje nije bilo u skladu sa visokim standardima koje pozicija ministra odbrane propisuje.

Falon se početkom nedelje izvinio zbog incidenta iz 2002. godine kada je stavio ruku na koleno jedne političke novinarke, ali nije ispitivan zbog tog incidenta.

Radi se o jednom od sve većeg broja slučajeva u kojima su britanski političari i osoblje parlamenta optuženi za seksualno uznemiravanje.

Foto: Tanjug/AP

Premijerka Tereza Mej je sazvala sastanak lidera svoje partije kako bi razgovarali o tome i zatražila da pravila ponašanja poslanika budu pooštrena.

Mejova je, takođe, naredila da se istraže optužbe protiv njenog de fakto zamenika Demijana Grina, za koga se tvrdi da je 2015. godine dodirnuo koleno književnice Kejt Maltbi i kasnije joj slao neprikladne poruke.

Grin je demantovao sve optužbe, a Mejova je naredila sekretaru svog kabineta Džeremiju Hejvudu da "ustanovi činjenice i izvesti je o tome što je pre moguće".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA