Rat u SAD počinje 4. novembra?! Amerikanci pozivaju na sukobe u subotu, planiraju nasilni ustanak i masovna ubistva (VIDEO)

Istraživač grupe „Politikal riserč asosijejts“ Spenser Sanšajn kaže da na opskurnim kanalima na Jutjubu već mesecima postoje najave „Drugog građanskog rata u Americi“.

  • 13

Mnogi simpatizeri alternativnog desničarskog pokreta u SAD spremaju se za mogući građanski rat koji bi u toj zemlji mogao da izbije - u subotu, piše „Gardijan“.

Na hiljade desničara i levičara na protestima u Bostonu: Razdvajalo ih 500 policajaca zbog straha od reprize nasilja u Americi (FOTO) (VIDEO)

Ta ideja kruži društvenim mrežama još od septembra, a prema tim navodima antifašističke grupe upravo 4. novembra planiraju nasilni ustanak u Americi.

Neki sajtovi čak pišu da antifa grupe ovog vikenda planiraju da ubiju „svakog Trampovog birača, konzervativca i vlasnika oružja“. Stotine postova na Fejsbuku pokazuju koliko je veliki broj ljudi koji te najave shvataju ozbiljno.

Foto: Tanjug/AP

- Još jedna pretnja belcima, tako mi Boga, sešću u prokleti auto i pregaziti ih redom - napisao je jedan korisnik te društvene mreže.

Foto: Wikipedia/Runner1928

Ipak, „Gardijan“ piše da antifa grupe ne planiraju proteste tog dana, a nekoliko levičarskih grupa koje su najavile skupove imaju samo daleke veze sa antifa pokretom. O čemu je onda reč?

Istraživač grupe „Politikal riserč asosijejts“ Spenser Sanšajn kaže da na opskurnim kanalima na Jutjubu već mesecima postoje najave „Drugog građanskog rata u Americi“.

Nekoliko događaja je poslužilo kao povod. Mala grupa „Odbaci fašizam“, koja je povezana sa Revolucionarnom komunističkom partijom, organizovala je spektakularan protest u Los Anđelesu krajem septembra. Oni su blokirali auto-put 101, a na transparentima je pisalo „Počinje 4. novembra“.

Ta grupa je najavila proteste protiv „Trampovog i Pensovog režima“ i za ovaj vikend.

Foto: Tanjug/AP

Drugi povod za zaveru o građanskom ratu je video-klip pod naslovom „Antifa pokret odredio datum građanskog rata“, u kojem se navodi da je taj pokret najavio otvoreni rat koji će početi u novembru. Prema toj „najavi“, planirana je serija napada na policajce, građanske i državne institucije.

Poslednji u nizu povoda za priče o ratu su nastupi radijske zvezde Aleksa Džounsa, koji u svom šou programu sakuplja sve postojeće teorije zavere i uklapa ih u svoj narativ, kaže Sanšajn.

Foto: Tanjug/AP

Apsurdni preokret desio se kada je nedavno uticajni konzervativni blog „Getavej pandit“ objavio tekst dopisnika iz Bele kuće Lusijana Vintriča, u kojem se navodi da jedan od „antifa vođa“ planira da 4. novembra „javno odrubljuje glave belim roditeljima“.

Ispostavilo se da je priča bazirana na šaljivom tvitu sa naloga koji nema nikakve veze sa antifa grupama. Vintrič je priznao da je priča bila bazirana na neozbiljnom tvitu, ali je rekao da njegov prilog ipak predstavlja kritiku levičarske retorike.

Foto: Tanjug/AP

- Radikalna levica se stalno šali na račun ubijanja belaca. Šta bi se desilo ako bih se ja šalio o ubijanju svih crnih roditelja? To bi bila vest na svim stanicama - rekao je Vintrič za „Gardijan“.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rogozin

    2. novembar 2017 | 16:30

    Daj bože, pa makar i za 10 godina

  • da i to docekamo

    2. novembar 2017 | 22:45

    ajde i nek vam je svima sa srecom !!

  • Slobodan Uzunović

    3. novembar 2017 | 05:21

    Bivsa SFRJ spremala je vojsku za invaziju spolja a rasturena iznutra. Ovima ce isto da se desi, zasluzeno, posle toliko zla nanetim po belom svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA