Uoči Trampovog puta u Aziju: Američki avioni nad Južnom Korejom

Američke vazduhoplovne snage potvrdile su preletanje, ali su insistirale na tome da je u pitanju rutinska operacija

  • 2

Američki B-1B bombarderi preleteli su preko vazdušnog prostora Južne Koreje zajedno sa južnokorejskim i japanskim letelicama. Prelet se dogodio uoči puta američkog predsednika Donalda Trampa u istočnu Aziju, piše sputniknews.com.

Kim Džong Unu se ne dopada saradnja SAD i Južne Koreje: Sprema radikalan potez

- Frenetični američki napadi pretnjama i ucenama, koji su usmereni na to da sruše našu republiku sa nuklearnim naoružanjem, nastavljaju se u novembru, kao što su trajali i tokom oktobra - izvestila je Koreanska centralna novinska agencija.

Američke vazduhoplovne snage potvrdile su preletanje, ali su insistirali na tome da je u pitanju rutinska operacija i da nisu odgovarali na neki konkretan događaj.

Foto: Tanjug/AP

- Bilateralna misija koja podrazumeva prisustvo bombardera je planirana unapred - navode predstavnici ameičkih vazduhoplovnih snaga.

Bombarderi B-1B nisu i ne mogu da budu naoružani nuklearnim projektilima.

- Svake godine, 10 ruskih zvaničnika putuje ili u Elsvort ili u Dajes vazduhoplovne baze u SAD da pregledaju najbrže bombardere u arsenalu vazdušnih snaga SAD: B-1B lanser - izvestio je Military.com u julu - s namerom da se osiguraju da se Amerikanci pridržavaju sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja, u kom se određuje da "nekada nuklearni bombarder ostane razoružan".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA