≫ 

Haos na ulicama Pariza: Francuski poslanici protestuju zbog muslimanske molitve (FOTO)

Molitve na ulici održavaju se svakog petka u Klišiju od marta u znak protesta protiv zatvaranja popularne lokalne džamije koja je poslovala u vladinoj zgradi

  • 4

Više od 100 lokalnih francuskih poslanika pokušalo je da blokira muslimansku molitvu na ulici danas u severnom predgrađu Pariza, i pozvalo vladu da zabrani ono što smatra neprihvatljivim korištenjem javnog prostora.

Automobilom namerno pokosio grupu studenata: Drama u Francuskoj, ima povređenih

Poslanici, predvođeni čelnicom regionalne vlade pariske regije Valeri Pekres, blokirali su grupu od oko 200 muških vernika i otpevali nacionalnu himnu u multietničkom predgrađu Pariza, Klišiju, prenosi regionalna televizija N1.

- Javni prostor se ne može koristiti na taj način - kazala je Pekres na demonstracijama pored desničarskog načelnika Klišija, koji je poput ostalih poslanika nosio lentu u nacionalnim bojama plavoj, beloj i crvenoj.

Thibault Camus

Molitve na ulici održavaju se svakog petka u Klišiju od marta u znak protesta protiv zatvaranja popularne lokalne džamije koja je poslovala u vladinoj zgradi.

Thibault Camus

Bivšu džamiju kojom upravlja Unija muslimanskih udruženja Klišija svakodnevno je koristilo od tri do pet hiljada muslimana pre nego što je ured načelnika preuzeo zgradu i pretvorio je u biblioteku, a od lokalnih muslimana zatraženo je da koriste obližnju novu džamiju površine 1.500 kvadratnih metara, ali mnogi odbijaju da idu u nju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemam pojma

    11. novembar 2017 | 00:32

    Uzmite jednu Bosnu i Hercegovinu zive tri naroda nikom nesmeta gdje se ko moli osim politicara. Ja mislim da ljudi koji su pokorni vjeri nemaju veze ni sa terorizmom ni sa bilo cemo drugim al opet svako ima svoje misljenje. Volim vas sve sta god da ste

  • Sveto

    11. novembar 2017 | 10:47

    Nećete vi imati još malo nikakva prava u svojoj sopstvenoj zemlji...tako vam i treba.

  • Besha

    11. novembar 2017 | 11:02

    Kad ste palili pljackali i harali po maroku ,tunisu i alziru tad vam je bilo fino ..a kad je dosao red da francuska plati otimacinu onda je problem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA