Trampu važni dobri odnosi sa Rusijom: Putina vređaju optužbe za umešanost u američke izbore

Predsednik SAD je kazao da je Putin ponovio da se nije mešao u prošlogodišnje američke predsedničke izbore, zahvaljujući kojima je Tramp ušao u Belu kuću

  • 1

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas, prilikom dolaska u vijetnamsku prestonicu Hanoj, da ima dobar odnos sa ruskim predsedniklom Vladimirom Putinom za kojeg je kazao da se "uvredio zbog optužbi za mešanje u predsedničke izbore u SAD", prenosi Rojters.

Putin i Tramp kratko porazgovarali u Vijetnamu: Izdali zajedničko saopštenje o Siriji i borbi protiv ISIS-a

Agencija navodi da je Tramp ocenio da će mnoge živote spasti sporazum koji je jutros postigao sa Putinom u vezi sa Sirijom, prilikom kratkog susreta na marginama drugog dana samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u vijetnamskom letovalištu Da Nang.

- Brzo smo se dogovorili. To će spasiti ogroman broj života - kazao je Tramp novinarima u predsedničkom avionu "Er fors van".

Foto: Tanjug/AP

TAS S je preneo da je u zajedničkom saopštenju dvojice predsednika navedeno da oni potvrđuju odlučnost u borbi protiv Islamske države kako bi došlo do konačne pobede nad njom, kao i da poštuju suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Sirije.

U tom saopštenju piše i da za sukob u Siriji ne postoji vojno rešenje i da su se dvojica predsednika dogovorila da konačno političko rešenje sukoba u Siriji treba da bude u okviru Ženevskog procesa i u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN broj 2254.

- Razgovarali smo na mahove tokom okruglog stola. Čini se da imamo veoma dobre osećaje jedan prema drugom i imamo dobar odnos imajući u vidu to da se ne poznajemo dobro - naveo je Tramp i dodao da je sa Putinom imao "dva ili tri veoma kratka razgovora".

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD je kazao da je Putin ponovio da se nije mešao u prošlogodišnje američke predsedničke izbore, zahvaljujući kojima je Tramp ušao u Belu kuću.

Tramp je ocenio da su dobri odnosi sa Rusijom veoma važni.

- Zapravo bila bi to sjajna stvar... zato što bi on stvarno mogao da nam pomogne u Severtnoj Koreji. Mi imamo veliki problem sa Severnom Korejom i Kina nam pomaže. Ukoliko bi nam još i Rusija pomogla, taj problem bi nestao mnogo brže - rekao je Tramp.

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik je izjavio da je kineski predsednik Si Ðinping dobar čovek koji želi da "učini pravu stvar", ali da bi želeo da Si više pritisne Severnu Koreju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    11. novembar 2017 | 18:52

    Vazni mu dobri odnosi da bi putin smirio severnu koreju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA