Kim Džong Un poslao dramatično pismo Putinu: Sve je spremno za napad na Ameriku!

- U pismu, upućenom Vladimiru Putinu, koje mu je predato preko Valentine Matvijenko, bilo je navedeno da je Pjongjang spreman da izvede nuklearni napad na SAD -rekao je sagovornik RIA Novosti

  • 5

Delegacija Severne Koreje je na samitu Međuparlamentarne unije predala pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. U pismu se govorilo o spremnosti Pjongjanga da izvede nuklearni napad na Ameriku.

Zbacite starog, ludog čoveka s vlasti i oslobodite se ambisa propasti: Severna Koreja pozvala SAD da se oslobode Trampa!

Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko saopštila je, nakon sastanka s delegacijom Severne Koreje na marginama samita Međuparlamentarne unije u oktobru, da su joj predstavnici Pjongjanga predali „original reakcije vrhovnog rukovodioca Severne Koreje Kim Džong Una na nastup predsednika SAD Donalda Trampa u Ujedinjenim nacijama“

U pismu, upućenom Vladimiru Putinu, koje mu je predato preko Valentine Matvijenko, bilo je navedeno da je Pjongjang spreman da izvede nuklearni napad na SAD. S ovim pismo upoznata je i američka strana, nakon čega se stav Vašingtona prema Severnoj Koreji promenio - rekao je sagovornik RIA Novosti.

Nastupajući u Ujedinjenim nacijama, Tramp je optužio Severnu Koreju da predstavlja opasnost za ceo svet.

- "Čovek-raketa" (tako je Tramp nazvao lidera Severne Koreje Kim Džong Una) sprovodi misiju koja je samoubistvena za njega i za njegov režim - rekao je tada američki predsednik.

Tramp je, međutim, kasnije donekle ublažio retoriku i u poslednjim nastupima je govorio da su SAD spremne da ponude Pjongjangu „put u bolju budućnost“, pokretao je temu pregovora i pozivao Rusiju da pomogne u rešavanju krize. 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZIVOJIN

    11. novembar 2017 | 18:07

    AJMO ISKRENO da kažemo. Amerika preti Klimu a ne Kim Americi. Amerika ima vojnu bazu Južnoj Koreji.Sta ce Americi vojna baza u Južnoj Koreji ako nece da napadaju Severnu Koreja???SEVERNA KOREJA MORA DA SE BRANI.

  • stvarno?

    11. novembar 2017 | 18:51

    Ne daj boze da bacish petardu u americi. Pola njih bi pocrkalo od straha a pola bi dobili slom zivaca i proliv. I ja se ku..chim po zapadu a miran sam kici. Kad zena se samo nakashlje znam shta misli.

  • palica

    11. novembar 2017 | 18:28

    end :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA