NOVE SANKCIJE ZA VENECUELU: Evropska unija joj uvela embargo na oružje i zamrzla imovinu

Ministri inostranih poslova EU složili su se oko uvođenja embarga na oružje i pravne osnove za zabranu putovanja i zamrzavanja imovine bez debate na redovnom sastanku u Briselu

  • 2

Ministri inostranih poslova Evropske unije odobrili su danas ekonomske sankcije Venecueli, uključujući i embargo na oružje, saopštili su evropski zvaničnici.

Proslavio me širom sveta, svaki put kada me pomene, sve me više vole: Maduro se zahvalio Trampu na kritikama

Kako je preneo Rojters, oni će u kasnijoj fazi odlučiti koga će sankcije pogoditi.

Ministri inostranih poslova EU složili su se oko uvođenja embarga na oružje i pravne osnove za zabranu putovanja i zamrzavanja imovine bez debate na redovnom sastanku u Briselu, navodi britanska novinska agencija.

Američko Ministarstvo finansija uvelo je u petak sankcije za još 10 zvaničnika Venecuele, među kojima je i nekoliko ministara u vladi, za koje tvrdi da su pomogli venecuelanskom predsedniku Nikolu Maduru u pokušaju da podrije demokratsku vladavinu u zemlji.

- Ovi pojedinci su povezani sa podrivanjem izbornog procesa, cenzurom medija ili korupcijom u vladinim programima hrane u Venecueli - navedeno je u saopštenju američkog ministarstva.

Među zvaničnicima kojima su uvedene sankcije su ambasador Venecuele u Italiji Hulijan Rodrigez Dijaz, ministar kulture Ernesto Emilio Viljegas Poljak, ministar za poljoprivredu Fredi Bernal Rozales.

SAD su uvele sankcije na desetine aktuelnih i bivših zvaničnika Venecuele od kako je vlada te zemlje oformirala Ustavnu skupštinu u agvustu, kojoj su dodeljena praktično neograničena ovlašćenja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apsurdistan

    13. novembar 2017 | 11:26

    ЕУ пљачка као што су и либијске паре опљачкали!

  • Sale

    14. novembar 2017 | 04:34

    Zasto? Ali Venecuela... Prosecan Evropljanin izgara iscekujuci najnovije informacije iz Karakasa.. I snebiva se zabrinut za opstanak Evrope.. Dajte ljudi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA