Ko obezglavi glumicu i režisera, dobija 1,3 miliona evra: Kontroverzni film zapalio Bolivud, zbog ovih scena se digla prašina (FOTO) (VIDEO)

Glavni akteri filma dobijali su nekoliko pretnji smrću, a nagrada koja se nudi za "njihove glave", samo je još više zakomplikovala situaciju

  • 3
Padamvati, film, Bolivud, Indija Foto: Tanjug / AP

Osobi koja obezglavi glavnu glumicu i režisera novog bolivudskog filma "Padmavati", visoki zvaničnik Indijske narodne partije ponudio je oko 1,3 miliona evra.

Snimio je film o koncertu slovenačkog Lajbaha u Pjongjangu i bio pored Kima: Otkrio nam je šta je zaista zabranjeno u Severnoj Koreji, a šta laž (FOTO) (VIDEO)

Film još uvek nije prikazan, a u njemu se obrađuje navodna veza hinduističke kraljice i muslimanskog vladara.

Lider partije BJP u državi Harajana, na severu Indije, Suradž Pal Amu ponudio je nagradu za ubistvo glumice Dipike Padukone i režisera Sandžaj Lila Bansalija. Međutim, stranka se distancirala od njegovih primedbi i "nagrade".

Producenti su odložili premijeru filma, najavljenu za 1. decembar.

ZBOG ČEGA JE FILM KONTRORVERZAN?

Radnja filma "Padmavati" bazirana je na epu "Padamavat" iz 18. veka, izmišljenoj priči o kraljici Radžputa koja je odabrala samoubistvo da je ne bi zarobio muslimanski sultan Delhija. Ovaj ep je kroz vekove poprimio svojstvo istinite istorijske priče uprkos tome što za to ima jako malo dokaza.

Padukone u filmu igra ulogu Padmini, legendarne kraljice koja je počinila "džauhar", običaj u kraljevstvu Radžaput, koji podrazumeva da žena iz kraljevske porodice koja je bila u zatočeništvu dobrovoljno ušeta u vatru zbog sramote koju je preživela.

Foto: Tanjug / AP

Protest koji je izbio širom zemlje je, kao što navode organizatori, zbog "pogrešnog predstavljanja" i "izobličenih činjenica". Glavni akteri filma dobijali su nekoliko pretnji smrću, a nagrada koja se nudi za "njihove glave", samo je još više zakomplikovala situaciju.

Film je već izazvao kontorverze u januaru kada su direktora filma, Sandžaja Lela Bhansalija išamarali pripadnici kastinske organizacije, Karni Sene. Takođe su uništili set na filmu zbog uvrede zajednice Radžput.

Tokom ovog meseca, protesti su se intevizirali, a uRadžstanu su tražili potpunu zabranu filma, u čemu su delimično i uspeli. Jedan lokalni ministar predložio je da se film ne pusti u "etar" sve dok se ne preduzmu "neophodne promene kako ne bi došlo do povređivanja osećanja bilo koje zajednice".

Foto: Tanjug / AP

- "Padamvati" je duboko povredio indijsku kulturu i vrednosti hindu stanovništva u zemlji. Scene, koje su neprijatne i štetne po indijsku kulturu, moraju biti obrisane pre emitovanja filma - izjavio je Rajti Sing, predsednik zajednice Bharat Kshatrija Samaj.

Direktor filma, Bhansali, dao je saopštenje povodom nemira u Indiji zbog filma.

- Ovaj film je upetljan u kontroverze zbog pojedinih glasina. Glasina je to da je u filmu snimljena jedna scena između Rani Padmavatija i Aludina Khiljija. Ponavljam, ne postoji scena između njih dvoje koja bi štetila osećanja bilo koga - stoji u saopštenju Bhansalija.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    20. novembar 2017 | 15:06

    Jel vidite kako se jedna nacija i jedan narod brane od mas-medija?? Kod nas u srbiji moze da se prikaze bilo sta bez ikakve odgovornosti ili obaveze da se sacuva Srpsko dostojanstvo i moral naroda.. Dokaz za to.. Srpski film

  • Ludi

    20. novembar 2017 | 20:43

    Adresa ovo dvoje je ... ?????

  • tamni vilajet naspram tamnog vilajeta

    21. novembar 2017 | 16:06

    ovde bi imali posla jedno vreme i prekovremeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA