Svi pričaju o holivudskom filmu o Ratku Mladiću koji je pušten uoči presude, a sam je unapred već doneo odluku (VIDEO)

Sniman je u Beogradu, a u njemu pored stranih, igraju i domaći glumci

  • 17

Uoči izricanja presude komandantu bosanskih Srba generalu Ratku Mladiću po optužbama za zločine tokom rata u Bosni pojavio se novi holivudski film. Ostvarenje "Običan čovek" govori upravo o generalu Mladiću tokom perioda njegovog skrivanja. Mnogi domaći kritičari i mediji su već osudili film kao površan, a mediji u Republici Srpskoj smatraju da je ovim filmom Holivud unapred osudio Mladića.

"KASAPIN IZ BOSNE JE KRIV ZA GENOCID": Svetski mediji doneli svoju presudu Ratku Mladiću (FOTO)

Film je režirao Bred Silberling, a u glavnoj ulozi se našao oskarovac Ben Kingsli. Ovo ostvarenje govori o srpskom ratnom zločincu "generalu" koji se krije od organa pravde.

Sniman je u Beogradu, a u njemu pored stranih, igraju i domaći glumci.

Pored njega imamo priliku da vidimo i mladu devojku koja za njega radi, a njih dvoje za vreme njegovog skrivanja ostvaruju neku vrstu međuljudskog odnosa.

Domaći kritičari ističu da je film loše urađen i što se tiče tehničkih elemenata, ali i da ima puno grešaka što se tiče same priče.

Foto: Wikimedia/U.S. Embassy photographer JP Evans

Ovo nije prvi put da se ovakva situacija ponavlja. I ranije su u holivudskim filmovima ekranizovale priče koje govore o ratu na području bivše Jugoslavije.

Kao negativci se uglavnom pojavljuju Srbi, a evidentno je da Amerikanci još uvek nisu u upoznati sa dešavanjima koja su obeležila taj krvavi period.

Foto: Profimedia/Alamy

Mnogo je začudio što je film izašao neposredno pre izricanja presude, a mediji u Republici Srpskoj ističu da je Holivud ovim filmom već unapred osudio Ratka Mladića.

Podsećamo, da je film Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda" izašao je dok je trajalo suđenje Radovanu Karadžiću, a tu je i "Lov u Bosni" u kojem je glumili Ričard Gir i Terens Hauard, i koji govori o potrazi za srpskim ratnim zločincem, koji je poznat kao Lisica.

Kritičari smatraju da je ovaj film najpovršniji koji je snimljen na temu rata u Bosni.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    23. novembar 2017 | 00:13

    I sramota za našu državu i za ministarstvo kulture ili ko je već odobrio snimanje tog filma na tlu srbije.

  • Kula

    23. novembar 2017 | 00:11

    Koji donaći glumci su se prodali za šaku dolara...treba videti i trajno im okrenuti ledja i bojkotovati.

  • Lazar

    23. novembar 2017 | 01:47

    Ja sam iz Crne Gore inisam neki patriota. Ovo je sramota sta rade, sve da je covjek najveci zlocinac pa nisu svi Srbi zlocinci i ubice. To sta su Srbima radili 90-tih nema ni u jednom Americkom filmu bruka i sramota. Dovoljno bi bilo samo da naprave film o Naseru Oricu i ni jedan vise o Hrvatima, pa bi se onda vidjelo ko su zlocinci i sta su oni sve radili. Sve Srbe koje su uhapsili su i osudili izuzev Seselja, a sve Hrvate i balije sto su trebali da hapse nista no su jos heroji postali u Bosni i Hrvatskoj. Katastrofa!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA