BAKA (70) PROIZVODILA OTROV U STARAČKOM DOMU: Sipala ga komšijama u kafu i hranu

Ova vremešna gospođa je na internetu pronalazila uputstva za pripremu otrova

  • 8

Beti Miler iz Amerike uhapšena je u poznim godinama zbog proizvodnje ricina, jakog biljnog otrova koji je sama pripremala u domu za penzionere u Vermontu, a zatim ga ispitivala na svojim komšijama, saopštio je FBI.

20 bobica ove biljke može da ubije: Deluje privlačno i liči na ukusno voće, a zapravo je smrtonosna!

Ricin koji je Beti Miler spremala iz hobija nije odneo nijednu žrtvu, ali je bio povod za nesvakidašnji dolazak saveznih policajaca u dom penzionera "Wake Robin", gde su u apartmanu 70-godišnjakinje otkrili bočicu s natpisom "ricin". Analiza je pokazala da je reč o smrtonosnoj supstanci.

Beti je na internetu pronalazila uputstva za pripremu otrova.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Milerova je rekla, prenosi FBI, da je "zanimaju biljni otrovi, pa je na internetu potražila informacije o njihovoj izradi".

- Rekla je da je ricin napravila u svojoj kuhinji u "Wake Robinu" te ga je, kako bi mu ispitala jačinu, stavljala u hranu i piće stanarima doma - dodaje FBI u saopštenju.

Policija je uz ricin pronašla i druge biljne sastojke koji se mogu koristiti za proizvodnju otrova. Policijski zvaničnici su rekli da su "sve opasne stvari pronađene u apartmanu Beti Miler uništene".

Ricin je otrovan protein koji, kada uđe u telo, blokira sposobnost ćelija da sintetišu sopstveni protein. Bez ćelija koje proizvode proteine, ključne funkcije u organizmu se polako gase.

Čak i osobe koje prežive trovanje ricinom ostaju sa trajnim oštećenjem organa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA