≫ 

Vladao je 33 godine, bio na strani pobunjenika, pa ih napustio: Huti ubili bivšeg predsednika Jemena, razneli mu kuću! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Pretpostavlja se da se zločin desio, dok je bivši predsenik bežao u Ma'arib

  • 1

Bivši predsednik Jemena Ali Abdulah Saleh je ubijen, piše RT.

ODJEKNULA BOMBA KOD REZIDENCIJE PREDSEDNIKA: Šest mrtvih u eksploziji u Jemenu (FOTO)

Kao se navodi u prvim izveštajima, njegovo ubistvo su izveli Huti, versko-politička i vojna grupa u Jemenu. Oni su i potvrdili da su ubili bivšeg lidera Jemena.

Zvaničnik jemenske vojske takođe je potvrdio da je Saleh ubijen. Nešto kasnije i stranka na čijem čelu je bio Saleh potvrdila je tu informaciju. Obe iranske državne novinske agencije su objavile navodnu smrt bivšeg lidera Jemena.

Prema njihovim navodima, svrgnuti lider Jemana je ubijen dok je putovao u grad Ma'arim u Jemenu.

Pre nego što je ubijen stigla je vest da su Huti uništili Salehovu kuću u glavnom gradu Sani.

Foto: Tanjug/AP

Poslednjih dana u glavnom gradu Jemena se vode teške borbe, sa koalicijom pod vođstvom Saudijske Arabije, koja je pokrenula seriju bombardovanja na položaje Huta.

Saleh je u subotu rekao da je spreman da okrene novu stranicu u odnosu sa Saudijskom Arabijom, koja je intervenisala kako bi njegovog naslednika vratila na položaj. Rekao je da će njegova ponuda da zahteva da Rijad zaustavi napade na Jemen.

On je ranije bio na strani pobunjenika, koji sada drže pod kontrolom glavni grad Sanu, ali je kasnije promenio stranu, navodi arapska redakcija Sputnjika.

Foto: Tanjug / AP

Saleh je već jednom bio meta napada, 2011. godine kada je ranjen u napadu na njegovu palatu. Operisan je u Saudijskoj Arabiji gde su mu izvađeni šrapneli iz glave i vrata. Nedugo nakon toga sišao je s vlasti.

Više od 100 ljudi je ubijeno u sukobima između Huta i snaga lojalnih bivšem predsedniku Salehu u subotu, prenosi Sky News Arabia.

Mediji su potvrdili da je bivši predsednik Jemena, koji je zemljom vladao 33 godine, mrtav. Takođe se piše da je ministarstvo unutrašnjih poslova sada pod kontrolom Huta.

Objavljeno je da su Huti zauzeli i prestonicu Jemena, Sanu, i da su istakli da je kriza u ovoj državi završena.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi kako borci Huta pokazuju mrtvo telo ubijenog Saleha. Pored snimka pojavile su se i fotografije.

Upozoravamo da je video izuzetno uznemirujuć:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA