Ubistvo novinarke na Malti: Optužena trojica muškarca

Malteška policija nedavno je uhapsila 10 osoba osumnjicenih za ubistvo novinarke, a Ej-Bi-Si njuz navodi da je sedam osumnjičenih pušteno uz kauciju do dalje istrage

  • 0

Malteški sud optužio je trojicu muškaraca za ubistvo istraživačke novinarke Dafne Karuna Galicije, koja je stradala 16. oktobra kada je eksplodirala bomba, postavljena ispod njenog automobila.

Malteški nadbiskup prokleo ubicu novinarke na dan sahrane: Nikada neće izmaći Božjoj pravdi! (FOTO)

Malteška policija nedavno je uhapsila 10 osoba osumnjičenih za ubistvo novinarke, a Ej-Bi-Si njuz navodi da je sedam osumnjičenih pušteno uz kauciju do dalje istrage.

Bi-Bi-Si navodi da su se trojica optuženih za ubistvo novinarke i blogerke, braća Džorduž i Alfred Deđorđo, stari 55 i 53 godine, i Vinskent Muskat, izjasnili da nisu krivi.

Oni su optuženi i za posedovanje materijala za pravljenje bombi i oružja.

Malteška novinarka blogerka Karuana Galicija (53) koja se borila protiv korupcije u zemlji, ubijena je 16. oktobra u eksploziji bombe koja je postavljena ispod njenog automobila.

Ona je istraživala navode o korupciji i pranju novca najmoćnijih ljudi Malte, među kojima je bio i sam premijer Muskat i njegovi najbliži saradnici.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA