Svet je pomislio da je ISIS mrtav, ali rađa se novi kalifat i bliže je nego što mislimo

Sposobnost terorista da pronalaze sebi slične po čitavom svetu preko društvenih mreža je bez presedana i omogućava ISIS-u da dobije pristup velikom broju ekstremista

  • 4

Poraz terorističke organizacije ISIS na Bliskom istoku nije uticalo na njene sposobnosti da organizuje terorističke napade preko interneta u zapadnim državama, saopštila je u američkom Senatu direktorka obaveštajne službe Nacionalnog protivterorističkog centra Lora Šajo.

Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, zora islama je stigla: ISIS se vraća na Balkan i preti, "usamljeni vukovi" spremaju pokolj za praznike!

Od januara ove godine ISIS je izveo ili je saopštavao da je umešan u „najmanje 20 napada protiv zapadnih interesa“, saopštila je Šajova.

- Nažalost, vidimo da gubici teritorija ISIS-a nisu doveli do smanjenja sposobnosti te grupe da inspiriše terorističke napade - izjavila je ona.

Kako je navela, sposobnost terorista da pronalaze sebi slične po čitavom svetu preko društvenih mreža je bez presedana i omogućava ISIS-u da dobije pristup velikom broju ekstremista u zapadnim državama.

Foto: Tanjug/AP

- To je novi kalifat — u sajber-prostoru - izjavio je republikanac, predsednik komiteta Senata za pitanja nacionalne bezbednosti i državne poslove Ron Džonson, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, teroristička grupa ISIS trenutno trpi poraze na svim frontovima. Juče je Generalštab Rusije saopštio da su njihove jedinice na teritoriji Sirije u potpunosti uništene. U isto vreme, u EU su saopštili da u Evropi ima sve više pristalica ideologije terorista.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G

    7. decembar 2017 | 11:21

    Jeste sve to tako...ALI...iza ovog se sprema nešto drugo,a to je ograničavanje slobode na internetu,da se stanovništvo privoli da mu se ograniči sloboda pristupa www...i opet su u pitanju pare i interes globalnog kapitala...na kraju krajeva zna se ko finansira krize,ratove i globalni terorizam...a ovce su za šišanje...

  • Dex

    7. decembar 2017 | 11:41

    Smesni su ubiju 20 30 100 neduznih ljudi zene i dece tamo ili vamo... totalno nebitno. Ne znam protiv koga oni uopste tako ratuju svaki put kad to urade u odmazdi avionskim bombardovanjem ih pogine 5 puta toliko. Nikad gluplji rat u zivotu jisam video, nimad gluplji razlog i nikad gluplje delivanje. Presmesni su

  • Suza

    7. decembar 2017 | 11:50

    NE MOGU IM JA NIŠTA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA