Namerno je ostavio slaninu ispred džamije i sada će da robija 15 godina!

"Muslimanska zajednica na Floridi pati od velikog broja zločina iz mržnje"

  • 25

Majkl Vulf (37) koji je vandalizovao džamiju i ostavio sirovu slaninu na njenom pragu, osuđen je na 15 godina zatvora.

Nebeska ulica: U njoj se nalaze crkva, džamija, sinagoga, hindu, sikhski i budistički hram. I svi žive u slozi (FOTO) (VIDEO)

Muškarac se izjasnio krivim za kriminalno ponašanje na svetom mestu na Floridi u januaru 2016. godine.

Na snimku koje su zabeležile sigurnosne kamere vidi se Vulf kako mačetom razbija prozor, kameru i osvetljenje u džamiji u Titusvilu.

Foto: Tanjug / AP

Muslimanima je zabranjeno konzumiranje svinjskih proizvoda, a oni su često sredstva vandala da oskrnave američke džamije.

- Muslimanska zajednica na Floridi pati od velikog broja zločina iz mržnje - rekao je Vilfredo Ruiz, portparol američkog saveta za islamske odnose.

Dodao je da je nekoliko džamija i islamskih institucija razbijeno, vandalizovano, čak i zapaljeno.

Prema podacima iz policijske stanice, Vulf je imao i problema sa policijom, uključujući i provaljivanje u stan i veliku krađu 2004. godine.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    8. decembar 2017 | 12:39

    Nisam ni za kakvo skrnavljenje bilo kojih «Bogomolja» , ali mi tesko pada sto se vrlo malo pise i govori o skrnavljenu hriscanskih Bogomolja , pogotovu pravoslavnih. Koliko je pravoslavnih crkava sruseno i ukaljano na Kosmetu , Hrvatskoj , i ako su navodno i hrvati hriscani , a o muslimanskim drzavama i da ne govorimo. U kakvim uslovima zive pravoslavni Kopti u Egiptu , gde ih ima preko deset miliona ?... njihove Bogomolje su pod svakodnevnim skrnavljenjima i terororom , kao i oni sami. Da li bi arapi dozvolili gradnju neku hriscansku Bogomolju u njihovim islamskim drzavama , pogotovu na elitnim mestima ? ... sigurno ne , ali im zato ne smeta da odmah osudjuju sve one koji nisu muslimani , pa cak i muslumane ako nisu iz istog plemena.

  • Milojko

    8. decembar 2017 | 13:21

    Zato nijednog muslimana nisu osudili za paljenje stotine crkava Hriscanskih pocev od Egipta Iraka Bosne i Kosova

  • Sasa

    9. decembar 2017 | 08:15

    Sveto muslimansko mesto na Floridi???Sta sve nece hriscani da dozvole?15 godina za ovo pa to nije normalno a neko ubije troclanu porodicu i dobije 10 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA