Roditelji su izgubili Olivera (6) za 24 sata: Objavili su njegove poslednje fotografije da upozore sve na kobnu grešku koju prave (FOTO)

Vakcina protiv meningitisa B je trenutno dostupna deci do jedne godine, ali je vlada prošle godine rekla da nije finansijski izvodljivo da se ona obezbedi i za stariju decu

  • 5

Ožalošćeni roditelji šestogodišnjeg dečaka koji je umro od meningitisa B, podelili su poslednje fotografije svog sina kako bi upozorili druge roditelje, prenosi Independent.

Upoznajte čoveka koji je 60 godina zarobljen u ovoj mašini (VIDEO)

Oliver Hal iz Halesvorta u Sufolku je preminuo za svega 24 sata nakon bakterijske infekcije, koja uglavnom napada bebe i decu.

Sada njegovi roditelji Džordži (37) i Brajan (43), govore po prvi put od njegove smrti, koja se dogodila prošlog oktobra. Pozivaju roditelje da svu svoju decu obavezno vakcinišu.

Iako kažu da su lekari u bolnici učinili sve da spasu njihovo dete, oni ipak vrše pritisak na vladu da zaštiti decu od smrtonosnih bolesti.

Vakcina protiv meningitisa B je trenutno dostupna deci do jedne godine, ali je vlada prošle godine rekla da nije finansijski izvodljivo da se ona obezbedi i za stariju decu.

Od 3.200 slučajeva meningitisa u Velikoj Britaniji 10 osoba umre svake godine, a jedna od tri osobe ostaje trajni invalid.

Oliverovi roditelji žele da se program vakcinacije proširi i na stariju decu. U znak sećanja na svog sina oni su osnovali fond Oliver Hal Forever, i do sada su prikupili čak 4.000 funti.

Simptomi meningitisa su hladne ruke, konfuzija, glavobolja i osip.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DN

    13. decembar 2017 | 13:55

    Svaki dan neko umre od neke bolesti,pa ne mozemo da primimo milion vakcina jer postoji sansa da bolujemo od nje.Oladite malo od tema na vakcine ,cim se ovako preterije da se vakcinisemo nesto nije ok.

  • DN

    13. decembar 2017 | 13:45

    Neverovatni ste ... Umire se od raka i samo raka,a ne od tetanusa,boginja,nekih bakterija (sapun i vodu koristi)

  • Zorana

    14. decembar 2017 | 17:58

    Umro je moj brat za 24 sata, pored svih napora lekara, imao je dvadeset tri godine, užas, samo je postao konfuzan i upadao polako u komu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA