• 9

Požar veći od Njujorka nastavio da guta Kaliforniju: Postao je treći najveći u istoriji (VIDEO)

Za čitav region je izdato crveno upozorenje, a vruć i suv vetar duva već 13 dana bez prestanka

  • 9

Kalifornija se od početka decembra bori sa požarima, koji spadaju u treće po veličini u istoriji te države. Zvaničnici su saopštili u subotu da je zapaljena rekordna količina zemljišta.

Plamen guta kuće bogataša i poznatih! Požar Tomas juri ka vilama milijardera, 200.000 ljudi se evakuiše, GRAD ANĐELA POSTAO GRAD PAKLA (FOTO) (VIDEO)

Stiv Konkialdi iz vatrogascne stanice okruga Orange kaže da je požar Tomas počeo 4. decembra u Santa Pauli.

To prevazilazi razorni požar Rim jugoistočno od Sakramenta 2013. godine, i prevazilazi veličinu grada Njujorka, prenosi nbcnews.com.

Za čitav region je izdato crveno upozorenje, a vruć i suv vetar duva već 13 dana bez prestanka.

Meteorološka služba kaže da bi ovi ulovi trebali da traju do subote uveče, ali vetrovi još uvek duvaju ka planinama okruga Santa Barbara gde se vatra i dalje rasplamsava.

U borbi protiv ovog požara učestvuje oko 8.300 vatrogasaca iz skoro 10 država. Koristi se 78 buldožera i 29 helikoptera, kojima se prenosi na hiljadu galona vode.

Troškovi za gašenje vatre za sada iznose 89 miliona dolara. Požar Tomas se proširio do okruga Ventura i Santa Barbara, gde je spaljeno preko 1.000 objekata i preko 750 kuća.

Ugroženo je 18.000 zgrada, uključujući i vile u bogatom kvartu Montecito. Vlasti prognoziraju da bi požari mogli da se nastave do 7. januara.

Vatrogasac Kori Iverson (32) je preminuo u četvrtak od posledica požara u blizini Filmora.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mimi

    A tek kad im osiromašeni uranijum počne da se vraća kao bumerang.

  • Rogozin

    Da bi pokrili troskove stvorice neko novo ratno zariste. Tako je to kada se ogresite od boga, a stalno se kunete u njega. "Milosrdni Andjeo" treba dati ime pozaru.

  • SrbIN

    Ovaj KIM DJONG UN je cudo

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima