Američki senator Džon Mekejn primljen u vojnu bolnicu zbog virusne infekcije, neće se pojaviti u Senatu

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je juče da se Mekejn vratio kući u Arizonu nakon što je bio u bolnici, gde je primljen zbog nuspojava lečenja raka na mozgu

  • 4

Američki republikanski senator Džon Mekejn (81) lečen je u vojnoj bolnici zbog virusne infekcije, a prema rečima lekara "pozitivno reaguje" i na terapiju tokom lečenja raka na mozgu, ali ove nedelje neće učestvovati u glasanju o poreskom zakonu, prenosi AP.

Američki senator i heroj Džon Mekejn počeo da se oprašta i poručuje: Lekari su rekli da imam male šanse protiv raka (VIDEO)

Agencija navodi da će i bez Mekejna Republikanska partija verovatno imati dovoljno glasova za usvajanje ovog zakona.

Navodi se da je izveštaj o zdravstvenom stanju Mekejna juče objavio načelnik za neuroonkologiju u američkom Nacionalnom institutu za rak Mark Gilbert.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je juče da se Mekejn vratio kući u Arizonu nakon što je bio u bolnici, gde je primljen zbog nuspojava lečenja raka na mozgu.

Foto: Tanjug/AP

Tramp je novinarima rekao da je razgovarao sa Mekejnovom suprugom Sindi.

- Razumeo sam da će (Mekejn) doći ako nam bude trebala njegova pomoć, što se nadam se neće dogoditi - kazao je Tramp.

Senat ove nedelje treba da glasa o republikanskom nacrtu poreske reforme, a republikanci su obezbedili podršku senatora Marka Rubija sa Floride i Boba Krokera iz Tenesija, tako da bi trebalo da imaju dovoljno glasova.

Mekejnu je dijagnostikovan tumor na mozgu sredinom jula, kada je i operisan. Povodom poreske reforme, Tramp je rekao da će "svi biti na dobitku" ako se usvoji.

Foto: Milena Đorđević

Republikanci u Predstavničkom domu i Senatu završili su u petak zajedničku verziju poreske reforme vrednu 15 hiljada milijardi dolara.

O novom, zajedničkom predlogu poreske reforme oba doma Kongresa bi trebalo da glasaju početkom nedelje, a plan je da predsednik Tramp potpiše zakon pre Božića.

Predlogom reforme poreskog sistema predviđa se smanjenje poreza za 15.000 milijardi dolara u narednih godina, povećanje nacionalnog duga za 1.000 milijardi dolara, navodi Glas Amerike.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    18. decembar 2017 | 09:38

    Jednom nogom u grobu,drugom na kori od banane,i jos uvek hoce da je vlast? Koja li je to gadna boljka???

  • vuk

    19. decembar 2017 | 21:01

    KAD CE JEDNOM DA SE SVET OSLOBODI TOG LJUDOZDERA

  • Raska

    18. decembar 2017 | 21:10

    Pa da li je ovaj jos ziv!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA