Malenoj bi ovaj Božić mogao da bude poslednji: Devojčica ima tumor zbog kog joj je jezik ogroman i može da je uguši (FOTO) (VIDEO)

Lekari nisu primetili da je devojčica bolesna, kad se rodila

  • 1

Devojčica koju polako guši sopstveni jezik vodiće tokom Božića bitku za sopstveni život. Džiril Kruz je kada se rodila dijagnostikovana limfangioma, retko oboljenje koje uzrokuje benigne izrasline na limfnim sudovima, piše dailystar.co.uk.

Srbijo, raduj se: Mali Nišlija Stefan (3) pobedio rak!

Očajni roditelji Geri  (28) i Meri Kruz (22) odveli su dete kod lekara u Manilu na Filipinima, a lekari rekli da se oboljenje neće dalje razvijati odnosno da neće biti opasno po devojčicu. Ali su roditelji gledali kako se stanje polako pogoršava, a detetu sve više raste jezik, zbog čega ona otežano diše. U pokušaju da smanje benigni tumor, lekari su devojčici prepisali oralnu hemioterapiju koju prima kod kuće.

Ako tumor bude smanjen, lekari bi je u tom slučaju operisali, ali jedino ako roditelji budu mogli da skupe novac za operaciju.

Stanje devojčice lako bi moglo da se izleči klasičnom operacijom u Velikoj Britaniji. Bez operacije, Džiril bi mogla da postane jedan od retkih slučajeva kada je limfangiom postao fatalan. U njenom slučaju, limfangiom je nastao još dok je bila u majčinoj utrobi, a doktorima je oboljenje promaklo, kada se ona rodila.

Roditelji malene Džiril, koji žive sa porodicom i zarađuju oko 150 dolara mesečno, nisu mogli da joj obezbede odgovarajuću terapiju.

Tek početkom ove godine, Džiril je počela da dobija medicinsku pomoć zahvaljujući lokalnoj humanitarnoj organizaciji, koja je uz pomoć vlade, obezbedila cev uz pomoć koje dete može da diše.

- Činimo sve što možemo. Radimo i štedimo koliko god možemo za naše dete - kaže majka Meri. - Molimo se za to da lekovi pomognu i da ode na operaciju.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA