≫ 

Stravičan požar u Bronksu: Stradalo 12 ljudi, među njima i beba! (FOTO) (VIDEO)

Požar je izbio na prvom spratu zgrade i brzo se proširio na gornje spratove, rekao je gradski vatrogasni načelnik Daniel Nigro, dodajući da se uzroci požara još istražuju

  • 0

Najmanje 12 ljudi, uključujući decu je poginulo u požaru koji je u četvrtak uveče izbio u stambenoj zgradi u Bronksu. Uzrok požara je za sada nepoznat, objavio je gradonačelnik Njujorka gradonačelnik Bil de Blazio. Istražitelji požara, međutim, veruju da je požar izazvala dečja igra sa šporetom. Trogodišnje dete koje nije bilo pod nadzorom zapalilo je vatru na prvom spratu zgrade koja se brzo proširila na gornje spratove.

Veliki požar u londonskom ZOO vrtu: Više od 70 vatrogasaca se bori sa vatrenom stihijom (VIDEO)

Požar je izbio na prvom spratu zgrade i brzo se proširio na gornje spratove, rekao je gradski vatrogasni načelnik Daniel Nigro, dodajući da se uzroci požara još istražuju.

De Blazio je rekao da je reč o "najtragičnijem požaru u Njujorku u poslednjih najmanje četvrt stoleća". Četiri se osobe nalaze u kritičnom stanju u bolnici i "bore se za život", rekao je gradonačelnik.

Vatrogasci su uspeli iz zgrade u plamenu da spase 12 ljudi.

- Ljudi su poginuli na raznim spratovima, u dobi od jedne do 50 godina. Čak i u našem poslu gde se stalno suočavamo s tragedijama, šokirani smo gubitkom života - kazao je Nigro.

Požar je izbio u zgradi koja se nalazi u četvrti Bronksa poznatoj kao "Mala Italija" nedaleko od zoološkog vrta. Ovih dana Njujork su zahvatile niske temperature praćene snažnim vetrom koji je dodatno razbuktao vatru unutar zgrade kad su stanari otvorili vrata i prozore.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA