Moskva u stanju pripravnosti: Putin diže ogromne betonske blokove po celom gradu, do sad neviđene mere bezbednosti u novogodišnjoj noći (FOTO)

Više od 46.000 pripadnika snaga bezbednosti obezbeđivaće Moskvu od 30. decembra do 8. januara

  • 4
Rusija, Moskva, Nova godina, vatromet

Foto: AP/Tanjug

Oko 800 betonskih blokova postavlja se na najprometnijim metro stanicama i drugim mestima masovnih okupljanja u Moskvi, zbog bezbednosti za vreme novogodišnjih praznika.

Moskva se topi na plus 3! Rekorno toplo vreme zbunilo Ruse

- Oko 800 betonskih barijera biće postavljeno u blizini najprometnijih metro stanica i na drugim mestima masovnih skupova od 28. do 30. decembra - saopštila je gradska Služba bezbednosti.

- Sistematski posao organizovanja sigurnih zona, ograđenih barijerama koje sprečavaju vozila da uđu u zone gde se nalaze ljudi, sprovodi se već nekoliko godina u Moskvi. Uoči proslava velikih razmera, posebna pažnja je usmerena na bezbednosne mere - dodaje se u saopštenju.

Prema izveštajima medija, sve bezbednosne službe u Moskvi su u stanju pripravnosti.

Foto: Tanjug / AP

Za vreme praznika mere bezbednosti u gradu biće posebno pojačane. Pored podizanja betonskih barijera, biće postavljene i sigurnosne kamere pomoću kojih će situacija biti praćena.

Pored toga, na ulazima u oblasti gde će se proslave održavati, biće takođe pripadnici bezbednosnih snaga koje će ručno i uz pomoć detektora metala proveravati posetioce.

Više od 46.000 pripadnika snaga bezbednosti obezbeđivaće Moskvu od 30. decembra do 8. januara.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA