≫ 

U toku je evakuacija nekoliko tržnih centara u Rusiji: Talas telefonskog terorizma se nastavlja

Talas telefonskog terorizma počeo je u Rusiji 11. septembra. Od tada je u 180 gradova širom Rusije „minirano“ oko 3.500 zdanja

  • 0

U Voronježu je u toku evakuacija nekoliko tržnih centara, saopštio je danas predstavnik gradske uprave za vanredne situacije.

Policija ispituje napadača iz Sankt Peterburga: Otkriveno da ima psihijatrijski dosije (FOTO)

Informacije o evakuaciji pojavile su se pre jednog sata na društvenim mrežama. Prema navodima očevidaca, prvo su evakuisani tržni centar „Moskovski prospekt“, a zatim „Galerija Čižova“, „Arena“, „Maksimir“, „Armada“ i „Grad“.

Mediji su preneli da je evakuisan i tržni centar „Atmosfera“. Nadležne službe su saopštile da je u toku provera ovih javnih prostora.

Foto: Pixabay

Talas telefonskog terorizma počeo je u Rusiji 11. septembra. Od tada je u 180 gradova širom Rusije „minirano“ oko 3.500 zdanja. Masovna evakuacija obuhvatila je gotovo 2,5 miliona ljudi, prenosi Sputnjik.

Prema navodima moskovske uprave Federalne službe bezbednosti, talas anonimnih telefonskih poziva obuhvatio je 75 od 85 regiona Rusije. Prema proceni specijalnih službi, samo u Moskvi šteta od lažnih uzbuna je dostigla oko 150 miliona rubalja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova smatra da je ovo pravi sajber-napad na Rusiju koji stiže iz mesta na kojima se skupljaju teroristi u Siriji, kao i s teritorije Turske, Ukrajine, SAD, Kanade.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA