2017. godina je bila krvava za Ameriku: Ubijeno je oko 15.000 ljudi, dogodila se najsmrtonosnija pucnjava, a problem je isti

Stiven Padok pucao je na 22.000 posetilaca koncerta iz svoje hotelske sobe, ubio 60 ljudi, a ranio stotine

  • 3

Oružano nasilje u SAD dostiglo je rekordno visoku stopu u 2017. godini, sa više od 60.000 incidenta u kojim je poginulo oko 15.000 ljudi, navodi se u izveštaju neprofitne organizacije koja vodi statistiku o oružanom nasilju, prenosi "Glas Amerike".

Haos u Americi: Više policajaca upucano kod Denvera

Masakr, koji se 1.oktobra dogodio u Las Vegasu, spada u najsmrtonosnije slučajeve masovne pucnjave koju je izvela jedna osoba, zabeležen u novijoj američkoj istoriji.

Stiven Padok pucao je na 22.000 posetilaca koncerta iz svoje hotelske sobe, ubio 60 ljudi, a ranio stotine. U policiji je saopšteno da Padok nije imao veze sa međunarodnim terorističkim grupama, kao ni kriminalni dosije.

Foto: Tanjug/AP, Twitter/@News_Executive

Oko mesec dana kasnije, u crkvu u Teksasu, ušetao je napadač i počeo da ispaljuje hice, usmrtivši 26, a ranivši 20 prisutnih na nedeljnoj misi. Policijski zvaničnici saopštili su da je napadač planirao da oduzme što više života.

Foto: Tanjug/AP, Facebook/Devin Kelley

Na koncertu u gradu Litl Rok u Arkanzasu, 1. jula u jutarnjim časovima, dogodila se pucnjava u kojoj je ranjeno 28 osoba.

Još jedan od napada dogodio se 14. juna, kad su kongresmen Stiv Skalis i još tri osobe ranjeni tokom bejzbol treninga izvan Vašingtona.

Foto: Tanjug/AP

U arhivi oružanog nasilja masovna pucnjava definisana je kao incident u kojem bude ranjeno ili ubijeno četiri ili više osoba, a u Americi je bilo više od 340 takvih slučajeva tokom 2017. godine.

Pročitajte ovde analizu problema naoružanja u Americi, posledica i rasprave o Zakonu o kontroli oružja, što čini srž istog problema:

Na 100 Amerikanaca ide 88 komada oružja, hiljade ginu! Zašto Amerikancima ne odgovara promena zakona, ni posle krvavog Las Vegasa?

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    3. januar 2018 | 18:42

    Ovo nije ni 1% od onoga sto godisnje pobiju sirom sveta . U 2018. vise srece na unutrasnjem planu , a mnogo , mnogo manje na spoljasnjem .

  • Misa

    3. januar 2018 | 21:36

    To je Ta Amerika u koju se KUNU "nasi" politicari! Zemlja koju su KRIMINALCI ZAUZELI i OTELI bežeći od zakona uglavnom Eu rope kao NAJKRVOLOCNIJI zločinci i u toku svog POSTOJANJA po Planeti NANEVŠI najviše ubistava,ratova i pljacki! Danas u Americi skoro u SVAKOM gradu imate NAPUŠTENE ČETVRTI gde lutaju,rade i žive BESKUCNICI-E PRAVO oni koji su IZGRADILI AMERIKU - GDE i policija NE SME da udje,to je KRAJ kriminala,opijata,drogosa...kraj koji je napravila "ELITA",zapravo NAJBOGATIJI koji osim POTUNO ASOCIJACIJE prema uobičajno narodu ŽIVE za PROFIT I "mister dolar"! Mi stvaramo SLIKU Amerike preko HOLIVUDA,CNN-A i drugih Tv stanica koi SKORO Nikad ne prikazuju te cetvrti,njihove ljude i život u njoj! Ne zaboravite da SVAKO VEČE recimo u NJUJORK U oko 80.000 ljudi TRAŽI PRENOCISTE! AMERIKA je američki SAN svojih gradjana pretvorila u ROPSTVO pod nazivom "demokratija" koja je TOLIKO ISPOLITIZOVANA,NAMEŠTENA i PROMENJENA za samo BOGATE da recimo KAD STE ČULI da je američki predsednik IZABRAN od BESKUCNIKA - NIKAD I NECETE CUTI NI DOZIVETI!

  • Adam

    3. januar 2018 | 19:45

    Malo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA